Valul schimbării se simte deja

Liderul social-democraților suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, a ținut să atragă atenția, în cadrul conferinței de presă de joi, asupra diferențelor majore dintre preocupările USL, care dorește un trai mai bun și locuri de muncă mai multe pentru români, și PDL care este preocupat doar de cum să se mențină la putere.
 

Potrivit președintelui PSD Suceava, prin programul economic propus de USL, care prevede impozitarea diferențiată la salarii de opt la sută pentru salariile mici, de sub 800 de lei, de 12 la sută pentru cele între 800 și 1.600 de lei și de 16 la sută pentru cele de peste 1.600 de lei, se dă șansa unui trai mai bun și începerea creșterii economice prin încurajarea consumului, iar prin facilitățile pentru angajări și scăderea CAS cu 5 la sută, se estimează că vor fi create un milion de locuri de muncă. „Programul USL prevede crearea unui milion de locuri de muncă, iar PDL este preocupat cum să facă rost de un milion de voturi”, a spus Nechifor, făcând referire la declarațiile ministrului de externe Teodor Baconschi legate de votul prin corespondență. El a spus că îi sugerează lui Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte al PDL și președinte al PDL Suceava, să nu mai fie atât de preocupat de strategia PDL pentru alegeri, întrucât aceasta este simplă și se bazează doar pe șantaj și mită electorală. „Strategia PDL pentru alegeri este simplă: mită electorală, amenințare și șantaj, promisiuni pentru firmele de casă, tăieri de panglici și semnare de contracte fabuloase”, a spus deputatul social-democrat. El a transmis celor din PDL că valul schimbării se simte deja și că în acest sens Gheorghe Flutur poate să vadă exemplul partidului lui Silvio Berlusconi, PdL din Italia, care a pierdut alegerile locale. „Să o lase mai moale cu șantajul și amenințările”, a spus Nechifor. La rândul său, vicepreședintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, a adăugat că strategia PDL pentru alegerile locale este să țină „în post negru” localitățile cu primari din alte partide decât cel de guvernământ. „Singura strategie a PDL este postul negru în care sunt ținuți primarii și localitățile ce nu au votat cu PDL. Alocările de bani se fac doar pentru cei din PDL”, a spus Milici.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI