Motive pentru schimbarea legii referendumului

„Schimbare de dragul schimbării”, astfel a catalogat președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, modificarea Constituției propusă de Traian Băsescu și consideră că șeful statului a încălcat Constituția de suficient de multe ori și va încălca prevederile constituționale și dacă va fi modificată.
 

„Varianta corectă este de schimbare a lui în urma unui referendum național”, este de părere deputatul PSD. În opinia lui Nechifor, românii au nevoie de un președinte deschis la minte, astfel încât România să intre pe drumul dezvoltării. „Strategia de schimbare a lui Traian Băsescu e una concretă și văd că PDL e preocupat și conștient că suspendarea lui Băsescu e așteptată de electorat și de aceea vrea modificarea Legii referendumului, ca Băsescu să rămână în funcție”, a spus președintele PSD Suceava. El a arătat că PDL vrea ca președintele să poată fi demis doar dacă în acest sens votează jumătate plus unu din corpul electoral și nu ca în prezent, când referendumul este validat dacă se prezintă peste 50 la sută din electorat, iar dintre aceștia mai mult de jumătate se pronunță în favoarea demiterii. Nechifor consideră că parlamentarii nu trebuie să modifice legea referendumului întrucât o lege nu se face doar pentru un singur om. „S-ar putea să avem ghinionul să avem președinte un nou Traian Băsescu”, a spus deputatul PSD. Președintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituției, în vederea avizării acestuia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI