„Onorabilitatea” hoților de lux: n-au venit la furat… cu mâna goală !

Gheorghe Rezmeriță, de 38 de ani, Adrian Sabău, de 29 de ani, și Iulian Gordău, de 34 de ani, toți trei din județul Timiș, care au furat din casa patronului Adrian Florentin Frunză, din Dornești, sumele de 70.000 de euro, 17.000 de lire sterline, 4.000 de lei, precum și bijuterii din aur, arestați preventiv duminică, au compărut ieri, în recurs, la Tribunalul Suceava, cerând să fie urmăriți penal în stare de libertate.
 

Gheorghe Rezmeriță și-a recunoscut fapta și a declarat că ceilalți doi nu știau nimic de comiterea furtului. Aceasta a fost și teza pe care au pedalat în instanță avocații lui Sabău și Gordău, insistând pe faptul că, până acum, în dosar nu s-a probat în vreun fel că aceștia au participat la furt. Avocații au arătat că Sabău a fost doar șofer – „închiriat” de Rezmeriță (pentru că acesta din urmă avea permisul suspendat), iar Gordău dormea în spatele BMW-ului X5 cu care au venit în județul Suceava, atunci când s-a produs furtul. Autor și complici, care riscă aceeași pedeapsă, au arătat prin apărători instanței că, laolaltă cu suma confiscată de polițiști la Bistrița, în momentul în care au fost prinși, se află și banii lor personali, cu care veniseră. Astfel, Rezmeriță ar fi avut în buzunare, 1200 de euro și 4000 de lei, Gordău – bani împrumutați pentru un botez, iar Sabău 300 de euro și… promisiunea că va fi plătit în calitate de șofer de Rezmeriță. Nu a reieșit clar în instanță dacă inculpații pretind, în afară de punerea în libertate și restituirea sumelor avute la ei, cert e că, după deliberări, care n-au fost excesive, instanța i-a „ascuns” degrabă pe toți trei din nou în beciul poliției. Filmul judiciariștilor care anchetează speța stă în următoarele coordonate: Rezmeriță, la solicitarea unei persoane rămase neidentificate, ia hotărârea să spargă casa omului de afaceri din Dornești, știind că acesta deține o sumă mare de bani la domiciliu, îi cooptează pe cei doi complici, pleacă toți trei spre Suceava, într-un BMW X5 condus de Sabău, doi dintre ei pătrund în curtea părții vătămate, apoi în locuință, îndeasă ce au de luat într-o sacoșă și pleacă. Aveau să fie prinși la Bistrița, în parcarea unui hotel de lux, unde luaseră masa (de reținut că au mâncat și băut, trei oameni, regește, din moment ce din suma furată lipsesc 400 de lei!). Încă un amănunt în toată această poveste de lux a unui furt de lux, dintr-o casă de lux, a unui patron de lux: nicio ușă, nicio yală, niciun seif nu au fost forțate, sparte sau măcar zgâriate, iar locuința nu a fost răvășită, ca și cum enorma sumă lăsată în casa lăsată neasigurată ar fi fost ultima grijă a proprietarului sau, și mai… rău, banii de… covrigi… MUGUR GEU P.S. Gheorghe Rezmeriță a provocat în luna iunie a acestui an un grav accident rutier, izbind frontal un autoturism VW Passat, la volanul căruia se afla un ofițer din IPJ Timiș. Polițistul și soția sa, aflată în mașină, au ajuns în stare gravă la spital.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI