La Centrul Județean de Transfuzii Sanguine

Donatori în număr mic în lunile de vară

Unitatea poate asigura, totuși, necesarul de sânge pentru operații și urgențe, dă asigurări directorul centrului, dr. Maria Pilat > Motivele sunt muncile câmpului, vacanța copiilor și concediile
 

Muncile agricole, vacanța de vară a elevilor și concediile sunt cauzele care au condus la un număr mic de donatori de sânge în luna iulie, la fel ca în iunie. Conducerea Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Suceava se așteaptă ca până în toamnă prezența donatorilor să fie la fel de scăzută. Potrivit directoarei centrului, dr. Maria Pilat, luna iunie a fost cea mai slabă din an în ce privește numărul donatorilor, cu 486 de persoane. Luna iulie stă ceva mai bine, până ieri fiind înregistrați circa 500 donatori. Directoarea spune că se va putea asigura, totuși, necesarul de sânge pentru operații și urgențe, având în vedere că în această perioadă scad și solicitările venite de la spitale, fiind programate de regulă mai puține operații în lunile de vară. Singura grupă de sânge deficitară la centru este AB, dar Maria Pilat a precizat că n-au fost probleme, toate cazurile urgente fiind rezolvate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI