Trupurile tinerilor din Călinești, morți săptămâna trecută în Cehia, vor fi aduse azi acasă

Trupurile celor trei tineri suceveni din satul Călinești – Cuparencu, comuna Șerbăuți, care au decedat săptămâna trecută în Cehia, vor fi aduse astăzi acasă.

 

Repatrierea celor trei suceveni a întârziat câteva zile din cauză că familiile n-au avut bani suficienți pentru a-i aduce acasă, suma necesară fiind de aproximativ 15.000 de lei, respectiv 3500 de euro.
Oamenii din Călinești însă au dat o probă supremă de solidaritate și au ajutat fiecare cu cât a avut, astfel că, pe lângă banii de care a dispus familia și de cei cu care a contribuit Primăria Șerbăuți, au reușit împreună să strângă suma necesară pentru ca cei trei suceveni să fie aduși acasă și înmormântați creștinește.
Dorin Voinea, de 24 de ani, Ionuț Sănduleac, de 27 de ani, și Lucian Huțanu, de 30 de ani, munceau de mai mulți ani în Cehia, niciunul dintre ei neavând acasă o situație materială prea grozavă. O duceau mulțumitor, țineau permanent legătura cu familiile, dar acasă veneau rar.
Joi dimineața, însă, băieții au fost găsiți morți, în apartamentul pe care îl închiriaseră împreună în localitatea Podebrady, uciși în timpul nopții de o scurgere de gaz de la centrala termică.
Familiile tinerilor decedați și întreaga comunitate din Călinești sunt în doliu de mai bine de o săptămână, un doliu greu resimțit de fiecare din oamenii satului. Ieri, nu se stabilise exact ziua sau zilele în care Dorin, Ionuț și Lucian urmau să fie înmormântați, dar cu siguranță, ceremoniile se vor săvârși până la sfârșitul acestei săptămâni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI