Mesagerii dragostei

 

„Poștașul Dragostei” a sosit și în acest an la Școala Nr. 3 „Mihail Sadoveanu” din municipiul Fălticeni.
De vreo 6 ani, copiii și cadrele didactice vor să-l „răzbune” pe Dragobete. Ei spun că adevăratul „Zeu al Dragostei” este Dragobete și că Sf. Valentin este împrumutat. Nimic fals. În acest an, elevii clasei a III-a, îndrumați de învățătoarea lor, Paraschiva Ilie, au fost cei care au trimis mesaje de dragoste colegilor, prietenilor, profesorilor, dar și trecătorilor pe care i-au întâlnit pe stradă, în drumul lor de la școală spre casă. Poștașii dragostei au lucrat în două schimburi în acest an, dat fiind volumul mare de scrisori ce trebuiau duse la destinatar, dar și răspunsurile la aceste mesaje. În schimbul de dimineață am găsit poștaș de serviciu pe prof. Elena Pașcovici, iar schimbul doi a fost asigurat de profesorii Olimpia Filip și Vasile Amariei. Deoarece trebuia „respectat secretul corespondenței”, așa cum au spus copiii, nu am putut afla ce conțin scrisorile. În schimb, am aflat chiar la ei, în clasă, cum băieții fac declarații de dragoste fetelor, le cer prietenie sau cum elevii transmit învățătoarei mesajul lor de dragoste și respect. De exemplu, Georgiana ne-a spus că dragostea este un sentiment nobil, care ne dă bucurie. Alt copil a zis că dragostea este o formă de respect față de cei din jurul nostru, iar alții au spus că dragostea e totuna cu fericirea…
Pentru a extinde acțiunea, elevii au împărțit mesaje de Dragobete și locuitorilor orașului, care s-au arătat încântați de inițiativa copiilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI