Proiectarea pentru reabilitarea magistralei rutiere sucevene se află la final

După întocmirea documentației, va demara procedura de desemnare a constructorilor, lucrările efective putând începe din vară

 

Până la finele acestei săptămâni, municipalitatea suceveană va avea finalizate încă două documentații din cele cinci ale investițiilor care vor fi promovate în vederea obținerii de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR). Este vorba despre proiectul de reabilitare a magistralei rutiere care traversează urbea reședință de județ de la intrarea dinspre Fălticeni la ieșirea înspre Botoșani și a altor 14 străzi importante din toate cartierele, șeful executivului local, Ion Lungu, spunând că, după vizita de zilele trecute în Capitală, a fost asigurat de susținere în acest sens. Celălalt proiect, referitor la creșterea siguranței cetățenilor și reducerea criminalității, are în vedere montarea a 81 de camere de luat vederi în zona unităților de învățământ, precum și în perimetrele aglomerate ale orașului.
După acest din urmă demers, va demara procedura de desemnare a constructorilor, lucrările efective putând începe din vară.
În calitate de pol de dezvoltare urbană, municipalitatea suceveană a întocmit Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care a fost acceptat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Acesta cuprinde cinci proiecte, care vor fi finanțate în cadrul Programului Operațional Regional (POR), dar și din alte surse financiare, acestea având ca scop, printre altele, reabilitarea mai multor străzi din municipiu, modernizarea pasajului CFR Burdujeni, realizarea de parcări subterane, modernizarea de parcuri, precum și înființarea unui sistem de supraveghere cu camere video a zonelor cu potențial infracțional. Valoarea totală a fondurilor ce vor fi accesate prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor”, este de 28,8 milioane de euro, eligibile fiind 23,4 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI