“Un om va trebui să fie la catedră, fie că e titular, fie că e suplinitor”

a declarat inspectorul general-adjunct Mihai Vitcu referitor la mișcarea de personal 2010, în contextul reducerilor de posturi

 

Inspectorul general-adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Mihai Vitcu, ne-a declarat ieri că nu crede că preconizata reducere a posturilor din învățământul sucevean va afecta mișcarea de personal din acest an: “Reducerea posturilor nu înseamnă automat o afectare a posturilor ocupate de suplinitori sau pensionari. Atâta timp cât planul de învățământ rămâne același, un om va trebui să fie la catedră, fie că e titular, fie că e suplinitor”. În ce privește numărul posturilor titularizabile care vor fi scoase la concurs în acest an, dl Vitcu spune că “ar putea fi mai puține” ca în anul trecut. “În general, posturile titulare, în mod normal, vor fi mai puține, fiindcă s-au tot ocupat. Dar sunt posturi care vor apărea în cazul persoanelor care au numai definitivatul și gradul II și nu au dreptul de a-și exprima opțiunea de continuitate. Dar și acestea vor fi analizate în Consiliul de Administrație, fiindcă dorim să dăm posibilitatea celor tineri de a-și dobândi titularizarea”.
Reamintim că anul trecut, în județul Suceava au fost circa 360 posturi titularizabile, pentru care au candidat la concurs 1473 de profesori.
Mihai Vitcu mai spune că mișcarea de personal din 2010 va decurge după aceeași metodologie ca anul trecut, nefiind schimbări nici în calendarul de desfășurare.
Astfel, în prima etapă, între 25 ianuarie și 5 februarie, se întocmesc listele cu personalul didactic titular care urmează să fie pensionat cu 1 septembrie 2010.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI