În jur de 20 de primari din județ sunt pârâți la Comisia de abuzuri a Camerei Deputaților

„Am primit diferite memorii, petiții și sesizări, unele dintre ele – zicem noi – de o gravitate sporită”, arată șeful structurii, deputatul social-democrat de Fălticeni Ioan Stan

 

Președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și petiții din Camera Deputaților, social-democratul Ioan Stan, susține că între 15 și 20 de edili-șefi din județul Suceava sunt reclamați la structura pe care o conduce.
„Comisia se va întâlni, conform celor stabilite de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în ultima săptămână a acestei luni. Deocamdată, petițiile sunt trimise la organele competente, pentru a le analiza și a da un răspuns”, relevă Stan, adăugând că printre primarii de care cetățenii sunt nemulțumiți se regăsesc și membri PSD. Deputatul PSD de Fălticeni arată că, în urma unei astfel de sesizări, Gabriel Șerban, primarul PNL de Câmpulung Moldovenesc, autodeclarat simpatizant PD-L, nu s-a sinchisit ca, în termen de 5 zile de la solicitarea Comisiei de abuzuri, „să trimită acesteia documentele necesare pentru a se disculpa”. Ioan Stan reliefează că în sesizările la adresa șefului administrației câmpulungene, acesta este pârât pentru „folosirea ilegală a banului public”. „Și din alte localități am primit diferite memorii, petiții și sesizări, unele dintre ele – zicem noi – de o gravitate sporită. Cel puțin așa rezultă de pe hârtie”, explică președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și petiții din Camera Deputaților, amintind și despre primarul democrat-liberal de Rădăuți, Aurel Olarean, care face obiectul unui memoriu conținând nu mai puțin de 38 de puncte, întocmit de consilierii locali.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI