Cuvinte către tineri

Ca în fiecare an, sfânta obște a Mănăstirii Putna, cheia de boltă a Moldovei ștefaniene, are bucuria de a vă prezenta revista “Cuvinte către tineri”, care anul acesta a apărut sub egida “Putna 1469-2009, 540 de ani de slujire”.

 

La 3 septembrie a.c. se împlinesc 540 de ani de la momentul solemn al sfințirii așezământului Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, iar darul pe care obștea mănăstirii nădăjduiește să-l facă acum sfântului ctitor, așa cum aflăm din primele pagini ale revistei, este noua pictură a bisericii, începută cu 8 ani în urmă de frații Mihai și Gavriil Moroșan, pictură care va fi sfințită pe 6 septembrie.
Revista este prefațată de un cuvânt de învățătură al Î.P.S. Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, „Bucuria credinței”. Alte titluri interesante care ne rețin atenția în cele 94 de pagini ale revistei: „Sfințenia tinereții”, articol semnat de vrednicul de pomenire Î.P.S. Iustinian, „Suntem liberi?”, de Virgiliu Gheorghe, „Viața, Omul nou și Evoluționismul”; alături de alte teme de actualitate precum: „Fericiți cei prigoniți”, „Să-l cunoaștem pe Eminescu”, „Sfinții Capadocieni”, „Martor al Adevărului – Soljenițin” și „Obișnuința care ucide”, articol ce poartă semnătura dr. Christa Todea Gross. Toate aceste articole ne îndeamnă spre o lectură deplină a revistei “Cuvinte către tineri” și constituie un îndemn de meditație în credința creștină ortodoxă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI