Vatra Dornei

Bucurie mare pentru Ansamblul „Dobruneanca”

Banii, o problemă rezolvată de organizatori

De la directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, prof. Vasile Moroșan, am aflat că principala problemă cu care s-a confruntat în organizarea festivalului de folclor din acest weekend a fost cea financiară.
„În condiții destul de grele din punct de vedere financiar, am reușit să desfășurăm această ediție datorită unor oameni de suflet care au făcut tot posibilul pentru a ne sprijini, cum ar fi primarul Ioan Moraru și deputatul Dumitru Pardău.

 

Participanții din cele 10 județe au susținut spectacole complexe, de calitate, în care au demonstrat că păstrează cu sfințenie tradițiile și portul popular, juriul având o misiune dificilă”, ne-a declarat prof. Vasile Moroșan.
Călușul românesc s-a im-pus în ediția din acest an a Festivalului Național de Folclor al Copiilor „Dorna, plai de joc și cântec”, Ansamblului „Dobruneanca” din județul Olt revenindu-i, după cum v-am informat, trofeul festivalului. Deși au declarat de la început că au venit să câștige (ceva), oltenii nu se așteptau să câștige chiar trofeul festivalului. După ce soliști vocali, dansatori și instrumentiști din această formație au fost premiați, în rândul copiilor din comuna Dobrun s-a așternut liniștea, mai ales după ce premiul I a revenit gazdelor, – ansamblurile „Plaiurile Dornelor” și „Balada Dornelor”, alături de Ansamblul „Doina Chioarului” din Șomcuta Mare, Maramureș. Anunțarea câștigătorului trofeului a adus lacrimi de bucurie pe fețele copiilor din Ansamblul „Dobruneanca”, care au urcat pe scenă pentru fotografia de grup. În finalul spectacolului de duminică, acest ansamblu a prezentat un program considerat de spectatori „mai bun ca cel de vineri”, micii artiști dorind să demonstreze că meritau acest trofeu.
Ansamblul „Dobruneanca” a fost înființat în urmă cu 5 ani, până în prezent obținând premii la toate concursurile naționale și internaționale la care a participat. „Acest dans, călușul, este o capodoperă mondială și noi vrem să demonstrăm că aceasta este realitatea. Spectatorii și juriul au putut vedea o formație care în ultimii ani a obținut numai premii deosebite. Munca pe care au depus-o acești copii în ultimele trei luni a fost fantastică și s-a concretizat și în acest trofeu. Pentru că am ajuns aici, trebuie să mulțumim celor care ne-au invitat, ne-au oferit cazare, masă și o plimbare cu telescaunul, care a fost extraordinară. Noi avem câmpie, avem grâu, avem porumb, mai puțin brazi și un aer așa de curat. Aici am avut ocazia să privim lumea de sus! Dumneavoastră ne-ați impresionat cu organizarea, cu relieful, cu ospitalitatea, iar noi v-am impresionat cu dansurile”, ne-a spus instructorul ansamblului, George Ghiță a lui Porumbelu’.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI