Dascălii de la Sindicatul Județean „Spiru Haret”, în grevă japoneză pentru tichete-cadou

Ei așteaptă ca în ședința de Guvern de azi să fie retrasă ordonanța care anula acordarea tichetelor-cadou
Cadrele didactice care aparțin de Sindicatul Județean “Spiru Haret” Suceava s-au aflat ieri în grevă japoneză și vor fi și astăzi, pe toată perioada programului, protestând astfel pentru că nu se mai acordă tichetele-cadou. Deși reprezentanții Guvernului au promis ieri că vor fi acordate, totuși, aceste tichete, “în limitele prevăzute de bugete”, potrivit liderului sindicatului “Spirul Haret”, prof. Constantin Cernica, sindicaliștii așteaptă ca în ședința de Guvern de astăzi să se modifice Ordonanța 37, apărută recent, prin care precizează că nu se mai acordă angajaților tichetele-cadou.
 

Din acest sindicat fac parte circa 8500 de dascăli suceveni. În ce-i privește pe profesorii din județ care aparțin de Federația Educației Naționale, ei vor intra în grevă japoneză miercuri, între orele 10 și 12, dar numai dacă se vor strânge jumătate plus 1 semnături, ne-a precizat liderul Sindicatului Învățământ “Sf. Andrei” Gura Humorului, afiliat la FEN, dl Traian Pădureț. Nu fac grevă japoneză dascălii de la Sindicatul Liber și Independent “Bucovina” din zona Rădăuți, fiindcă au auzit că s-a revenit asupra acestor tichete și, oricum, ele au fost prinse în buget de Primăria Rădăuți, înainte de apariția ordonanței cu pricina, ne-a declarat liderul acestui sindicat, prof. Gheorghe Șorodoc. Reamintim că apariția Ordonanței 37 a agitat sindicatele din învățământ, care au amenințat cu mișcări de protest dacă nu se retrage articolul prin care Guvernul a interzis instituțiilor publice să le mai acorde angajaților tichete-cadou. Unii profesori luaseră deja aceste tichete, astfel că trebuia să li se oprească din salariu contravaloarea lor, circa 7 milioane lei vechi. Între timp, însă, ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, a precizat că a făcut o evaluare a impactului real asupra cheltuielilor publice, propunând ca toate instituțiile care au prevăzute în buget fonduri pentru acordarea tichetelor să aibă dreptul să le plătească.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI