Steaua

Eveniment cultural de excepție, Retrospec-tiva Mir-cea V. Hrișcă reprezintă cea mai mare expoziție de pictură găzduită vreodată de Suceava. Organizată în mai multe spații la Muzeul de Istorie Suceava al Complexului Muzeal Bucovina și în Galeria de Artă ,,Ion Irimescu” a Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România, ea reunește peste 200 de lucrări din colecția fiicei artistului, Oana-Ruxandra Hrișcă, din colecția Secției de Artă a Complexului Muzeal Bucovina și din colecțiile a 23 de suceveni. Tuturor li se cuvine un cuvânt de laudă și recunoștință, ca și Consiliului Local și Primăriei Suceava, care au sprijinit proiectul.
 

De asemenea, nu poate fi trecută cu vederea calitatea catalogului tehno-redactat de soții Oana-Ruxandra Hrișcă și Cristi Creangă, pe măsura expo-ziției și o frumoasă anticipare a albumului meritat de creația lui Mircea V. Hrișcă. Ceea ce de asemenea face expoziția aparte este curajul Oanei-Ruxandra Hrișcă de a aduce în fața privitorului povestea acestei creații de la un capăt la altul. Tinerețea și maturitatea stau alături, în desfășurarea lucrărilor excelențele strălucesc și sunt anticipate de acumulări, căutări, limpeziri, studii, aprofundări. Așa cum unele cărți istorisesc vieți de oameni, această retrospectivă o spune pe cea a unei opere. Opera lui Mircea V. Hrișcă, în care s-a ridicat, ca sufletul într-o stea, viața lui Mircea V. Hrișcă. Nu am mai avut privilegiul unei asemenea lecturi. Iar o astfel de expoziție nu o să mai avem multă vreme. Dacă o să mai avem vreodată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI