PD-L a băgat spaima în magistrații suceveni

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Aurel Steiciuc, vorbește despre „teroarea” și „tiparul bolșevic” cu care acționează PD-L > Vicepreședintele O.M. Suceava a PNL, Iulian Angheluș, spune că „oamenilor le este frică să vorbească (…) pentru că ar putea să-și piardă pâinea”
 

PNL Suceava consideră că poziția adoptată de magistrații suceveni care evită să facă parte din Biroul Electoral Județean nu este corectă și că ei ar trebui să-și facă datoria civică participând la această acțiune electorală. Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, dl Mihai Aurel Steiciuc, a declarat într-o conferință de presă că magistrații suceveni nu vor să participe la procesul electoral din cauza stării de frică induse de PD-L în județul Suceava. Dl Steiciuc a arătat că PD-L acționează după tiparul bolșevic, introducând teroarea, și că amenință că cei care nu vor acționa așa cum li se cere vor avea de suferit după ce partidul va ajunge la guvernare. „Eu pot să vă spun sigur că PNL este și va rămâne la guvernare”, a spus dl Steiciuc. El a solicitat magistraților suceveni să preia funcțiile de conducere a Biroului Electoral Județean, arătând că aceasta este o atitudine civică. În aceeași conferință de presă, vicepreședintele Organizației Municipale PNL Suceava, dl Iulian Angheluș, a declarat că în județul Suceava s-a pus în mișcare un aparat de manipulare bine uns care vizează pe oricine iese din front. El a spus că este pentru prima dată după patru ani când întâlnește tot mai mulți oameni cărora le este frică să spună ce gândesc. „Le este frică să vorbească, le este frică să aibă păreri, pentru că ar putea să își piardă pâinea, ar putea să le fie afectate afacerile sau ar putea să li se facă dosare penale”, a afirmat dl Angheluș. Președintele și locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean Suceava și-au luat concediu medical pentru o săptămână, iar marți, în urma unei noi trageri la sorți, s-a stabilit ca aceste funcții să fie ocupate de alte persoane, respectiv de doi juriști angajați ai Primăriei Suceava. Desemnarea celor doi juriști ca președinte și locțiitor la BEJ Suceava a fost contestată de prefectul Orest Onofrei, la BEC, pe motiv că, potrivit legislației, conducerea BEJ trebuie asigurată cu magistrați.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI