Gerul Bobotezei, printre cele mai aspre din țară

Sâmbătă dimineața la Cârlibaba, termometrele arătau -31 de grade, adică mai frig ca la Miercurea Ciuc
Gerul Bobotezei s-a simțit la Suceava cu vârf și îndesat, temperaturile coborând în ultimele două zile mult sub 20 de grade. Dată fiind configurația terenului, doar stația de la Călimani a anunțat sâmbătă dimineața minime lejere, de numai -15 grade Celsius. În localitățile din restul județului însă, în noaptea de vineri, dar mai ales sâmbătă dimineața, termometrele au înregistrat printre cele mai mici temperaturi din țară. În noaptea pomenită mai sus, mercurul a coborât în apro-pierea orașului, în jurul orei 4 dimineața, până spre -23 de grade, iar dimineața la 9 – până la „doar” -21 de grade (la stația meteo de la Salcea), în zona Dornei înregistrându-se și cu până la 7 – 8 grade mai rece.
 

Pe pârtie la Cârlibaba, de exemplu, schiorii au răbdat, fără să știe, „vârful” temperaturilor joase din tot județul, pentru că a fost un ger de crăpau pietrele. Sâmbătă dimineața la ora 6, administratorul pârtiei a rămas „înghețat” în fața termometrului, care arăta exact -31 de grade. Chiar și în aceste condiții, sucevenii veniți în weekend la distracție și sport au sfidat drasticele condiții meteo și s-au bucurat de zăpadă. Gerul Bobotezei nu a provocat neplăceri substanțiale sucevenilor, dacă aceștia au stat în case. Cei cu centrale termice au „băgat gaz” și au stat în căldurică, dar n-au suferit nici cei cu încălzire centralizată, pentru că la Suceava, de exemplu, Termica a lucrat la capacitate maximă și caloriferele au duduit. Din cauza frigului însă, în aceeași dimineață de sâmbătă, presiunea gazului metan a scăzut și flacăra aragazurilor a fost mică la primele ore. Față de cele de mai sus, se pare că minimele de la Suceava au „bătut” chiar și pe cele de la „polul frigului” din România, adică de la Miercurea Ciuc, unde mercurul a coborât, spun meteorologii la numai -27 de grade Celsius. În alte localități din „Mica Siberie”, cum a fost botezată zona Harghitei, frigul Bobotezei a „pișcat” cam ca la Suceava, cu -25 de grade la Joseni și -22 de grade la Toplița.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI