Săgeți către președinte

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi l-a criticat dur pe președintele țării Traian Băsescu, acuzându-l, într-o conferință de presă, de „atitudine parșivă și lașă” în cazul divergențelor pe care România le are cu Ucraina privitor la lărgirea canalului Bîstroie. Parlamentarul sucevean susține că președintele Băsescu nu a aplicat prevederile din Tratatul Constituțional al Uniunii Europene semnat recent la Lisabona, document în care se prevede foarte clar că orice problemă de mediu excede interesele României.
 

Dna Adomnicăi l-a mai acuzat pe președinte că nu s-a implicat în scandalul generat de un cetățean român în Italia, care zilele trecute a omorât o localnică, motiv pentru care Guvernul de la Roma a decis măsuri aspre de represiune pentru cetățenii comunitari care săvârșesc acte împotriva ordinii publice din Italia. „Președintele nu a întreprins nimic pentru a convinge autoritățile italiene că nu toți românii sunt infractori. Problema trebuia rezolvată juridic, iar lipsa de reacție a președintelui i-a pus într-o postură foarte delicată pe cei peste 2,5 milioane de români care lucrează în afara granițelor”, a mai spus dna Adomnicăi. Ea este de părere că președintele Traian Băsescu „trebuia să negocieze reacția autorităților italiene. Din punctul meu de vedere nu este întâmplătoare lipsa de reacție a președintelui, mai ales că a avut la începutul mandatului său cuvinte negative la adresa câtorva țări”, a mai spus dna Adomnicăi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI