Ambasada SUA finanțează un proiect de integrare a copiilor cu dizabilități

Un nou proiect al Asociației Educatorilor Suceveni vine să sprijine copiii cu dizabilități din județ să se integreze mai bine, în școală și societate, dar și pe dascălii lor să lucreze mai bine cu ei. Proiectul se numește „Integrarea copiilor cu dizabilități în comunitățile din județul Suceava”, se va desfășura în perioada octombrie 2007-septembrie 2008, este finanțat de Ambasada SUA la București și a primit aprobare foarte recent, pe 10 septembrie.
 

Potrivit președintei asociației, Maria Pavelescu, proiectul a fost inițiat în contextul în care în județul nostru există circa 3000 de copii cu nevoi speciale, integrarea acestor copii constituind o prioritate pentru UE, dar și pentru instituțiile care se ocupă de drepturile lor. „În ultima perioadă, cadrele didactice se confruntă din partea acestor copii cu probleme de comportament destul de dificile, și de aceea au nevoie de cursuri de formare. Proiectul nostru își propune o mai bună integrare a copiilor cu dizabilități, acceptarea elevilor cu cerințe educative speciale în comunitate, schimbarea mentalității comunității cu privire la persoanele cu nevoi speciale. Proiectul va sprijini cadrele didactice care lucrează cu elevi cu dizabilități și cu cei abandonați de părinți. Grupul țintă va fi format din 44 cadre didactice din mediul rural și urban din județul Suceava”, ne-a precizat dna Pavelescu. În cadrul proiectului, în perioada menționată vor avea loc 8 sesiuni de formare, iar în timpul școlii de vară din august 2008 se vor desfășura alte 5 sesiuni de formare. „Formatorii sunt profesori la Universitatea «Ștefan cel Mare» Suceava, Universitatea «A.I. Cuza» din Iași și voluntari Peace Corps. Cursurile vor avea ca teme comunicarea cu elevii și părinții, dezvoltarea emoțională, dezvoltarea stimei de sine, tehnici de consiliere în activitatea cu elevii și cu părinții, tehnici de lucru în echipă, relația cu comunitatea, exemple de bune practici din alte țări. Ele se vor desfășura într-o manieră interactivă, oferind posibilitatea participaților de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă”, mai precizează președinta AES. Cadrele didactice interesate să participe la proiect trebuie să trimită, până pe 15 octombrie a.c., o scrisoare de motivație și CV-ul, prin poștă, la adresa: Asociația Educatorilor Suceveni, bdul George Enescu nr. 26 A, cu mențiunea „Pentru formare proiectul AESv”. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Uni-versitatea „ Ștefan cel Mare” Suceava, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educa-țională Suceava – Centrul Jude-țean de Asistență Psihopeda-gogică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI