Pentru ruta ocolitoare a Sucevei

Guvernul a aprobat 150 miliarde lei vechi

Lucrările efective vor începe peste două luni de zile și vor dura 3 ani
Guvernul a aprobat, în ședința de săptămâna aceasta, alocarea sumei de 15 milioane RON (150 miliarde lei vechi) pentru prima etapă de finanțare a rutei ocolitoare a municipiului Suceava. Fondurile vor ajunge în reședința de județ via Ministerul Transporturilor, care este titularului investiției, licitației de execuție și proiectului de detaliu.
 

„Este un lucru bun și sper ca lucrările efective să înceapă în două luni de zile”, a declarat edilul-șef Ion Lungu. Valoarea investiției este de 67 de milioane de euro, durata lucrărilor fiind stabilită la 3 ani. Prin darea în folosință a rutei ocolitoare, cir-culația auto din municipiul reședință va fi fluidizată, iar traficul greu dinspre sudul țării, pe DE 85, înspre Ucraina, va fi deviat prin exte-riorul urbei. Centura va prelua, de asemenea, și traficul de pe DE 576, Ardeal-Vatra Dornei-Câmpulung Moldovenesc-Gura Humorului. Varianta de ocolire va avea o lungime de 13,2 km, carosabilul cu două benzi – o lățime de 7 metri și va permite o viteză de circulație de 80 km pe oră. Pe traseul ocolitor vor fi construite 3 viaducte – de 384,5 metri, 295,5 metri și respectiv de 249,5 metri. Amenajate vor fi și un număr de 6 poduri, dintre care unul pe râul Suceava, în zona Mihoveni, în lungime de 17,7 metri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI