Gheorghe Flutur pariază pe aderare cu fotoliul de ministru

Ministrul sucevean al agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale a dat că sigură data de 1 ianuarie 2007 pentru aderarea României la Uniunea Europeană, pariind pe un raport favorabil al Comisiei Europene, acesta urmând a fi făcut public astăzi. „Am declarat, la un moment dat, că pun la bătaie scaunul de ministru la Agriculturii, dacă în vreun fel, agricultura va împiedica sau amâna data aderării. Am spus-o pentru că am știut de ce. Dar, datorită agriculturii și muncii noastre, ajutați evident de Guvern, România primește, astăzi, o certitudine că 1 ianuarie 2007 este data integrării”, a spus demnitarul sâmbătă, într-o conferință de presă, la Suceava, vizavi de raportul de țară de astăzi.
 

Ministrul recunoaște că mai sunt lucruri de rezolvat, fiind vorba despre condiții tehnice sau de acompaniament, firești, atât pentru România, cât și pentru țări care deja sunt membre ale UE. Printre probleme se numără cele legate de eliminarea pestei porcine și asigurarea funcționalității agențiilor de plăți până la 1 aprilie 2007. „Semnalul din raportul este unul de recunoașterea a eforturilor făcute și reprezintă un cec în alb pentru România”, a precizat ministrul Gheorghe Flutur, adăugând că, deși a fost nevoit să ia măsuri nepopulare, cu timpul lumea va înțelege necesitatea acestora. Gheorghe Flutur spune că ministerul pe care îl conduce a deținut, prin capitolele agri-cultură, securitate alimentară și pescuit, peste 60 la sută din acquis-ul comunitar adoptat de țara noastră, după aderare agricultura beneficiind de circa 2 – 2,4 miliarde de euro anual.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI