Gheorghe Flutur:

Suceava a obţinut un număr rezonabil de proiecte prin PNDL, dar era loc pentru mai bine

Dan Ioan Cuşnir: Suceava e pe primul loc la alocări

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Suceava, că judeţul a primit un număr rezonabil de proiecte prin PNDL, dar că se aştepta la mai multe proiecte avizate pentru finanţare.

CJ Suceava a adoptat, vineri, o hotărâre prin care alocă fonduri pentru finanţarea documentaţiilor necesare proiectelor ce vor fi finanţate prin PNDL.

Cu această ocazie, preşedintele CJ Suceava a spus că au fost aprobate la finanţare prin PNDL opt din cele 14 proiecte de drumuri judeţene depuse de Consiliul Judeţean. El a arătat că, la numărul de proiecte depuse de autorităţile din judeţ, Suceava a obţinut un număr rezonabil de proiecte prin PNDL, dar că era loc şi de mai bine ţinând cont de suprafaţa judeţului, numărul de locuitori şi numărul de localităţi.

Flutur a mai declarat că, din ceea ce a înţeles din discuţiile cu preşedinţi de consilii judeţene PSD, din suma alocată pe judeţe prin PNDL, circa 35% ar fi trebuit să reprezinte proiectele consiliilor judeţene, iar la Suceava proporţia lor este de doar 25%.

El a arătat că ar fi trebuit să fie aprobate drumurile Stulpicani – Ostra, Vicov – Brodina – Ulma sau Siret – Frătăuţii Noi.

„E rezonabil ceea ce am primit” a spus Flutur.

Consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir a intervenit şi i-a spus lui Flutur că suma primită de judeţul Suceava e cea mai mare din ţară.

El i-a mai spus că, în timp ce preşedintele CJ Suceava şi consilierii PNL „şi-au bătut joc” de localităţile cu primari PSD când au alocat fonduri, Guvernul a alocat prin PNDL sume mai mari localităţilor cu primari PNL din judeţ decât celor cu primari PSD şi că aceasta dovedeşte că se doreşte dezvoltare în funcţie de necesităţi, nu pe criterii politice.

Flutur a replicat că judeţul a primit o sumă rezonabilă şi că la Ministerul Dezvoltării s-au stabilit criterii obiective pentru aceste proiecte, arătând că şi-ar fi dorit să fie finanţate mai multe proiecte de drumuri locale decât cele 14 finanţate acum, ţinând cont că în Tulcea sunt 33 de proiecte de drumuri.

„Îi felicit pe primari pentru calitatea proiectelor” a spus Flutur, atrăgând atenţia că documentaţiile trebuie depuse până la data de 30 noiembrie 2017, altfel proiectele nu vor fi finanţate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI