La Salonul Naţional de Inventică şi Creativitate Ştiinţifică pentru Tineret de la Romexpo

Două premii şi o menţiune pentru studenţii inventatori de la USV

Studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, de la Universitatea Suceava, au obţinut două premii şi o menţiune la Salonul Naţional de Inventică şi Creativitate Ştiinţifică pentru Tineret desfăşurat, duminică, la Romexpo. Astfel, studenţii Tatiana Brighidin şi Daniel Radu Jacotă, cordonaţi de prof. Călin Ciufudean, au obţinut premiul I pentru „Sistem de securizare psiho-somatică (Eye-Guard)”, iar cu premiul II au fost distinşi studenţii Pavel Popescu, Dumitru Cernuşcă şi Mihaela Poienar, coordonaţi de prof. Dan Milici, pentru „Sistem complex de tip multisenzor pentru detectarea incendiilor”. O menţiune a fost acordată studenţilor Alexandru Teleagă şi Evelin Grigoriciuc, coordonaţi de prof. Călin Ciufudean, pentru „Sistem automatizat de control al traficului rutier (Safe-route)”.

Aflat la ediţia a XIV-a, Salonul Naţional de Inventică şi Creativitate Ştiinţifică pentru Tineret a fost organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, pe trei secţiuni, şi a reunit peste 40 de lucrări ale elevilor şi studenţilor din întreaga ţară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI