Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, spune că Alina Gorghiu a minţit la Suceava că parlamentarii PNL renunţă la pensiile speciale

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, luni, că rămas fără retorica lui Crin Antonescu, PNL-ul Alinei Gorghiu copiază stilul lui Dan Diaconescu de a face politică şi „minte în faţă, la noi acasă, în Suceava”.

„Tocmai când liberalii deplângeau mai cu foc locul gol lăsat de Crin Antonescu în retorica politică, a venit la Suceava doamna Alina Gorghiu şi a făcut o declaraţie ce l-ar face invidios până şi pe «Dan Diaconescu Direct». El pretindea, în 2012, că fiecare parlamentar PPDD va trebui să plătească 2 milioane de euro dacă va părăsi partidul în numele căruia a fost ales.

Preşedinta PNL a spus, aici, la noi acasă, că viitorii parlamentari PNL vor renunţa la pensiile speciale încă din prima lună de mandat”, a spus Popovici.

El a arătat că în numele sucevenilor care nu acceptă să fie nici minţiţi, nici luaţi peste picior la ei acasă, Partidul Mişcarea Populară Suceava îi aminteşte preşedintelui PNL Alina Gorghiu motivele pentru care declaraţiile sale nu au susţinere.

Astfel, explică Popovici, conform legii, parlamentarii beneficiază de pensii speciale de la data la care li se acordă şi pensia pentru limită de vârstă.

„Aşadar, parlamentarii nu pot face niciun fel de renunţare la acordarea vreunui beneficiu câtă vreme această pensie specială se acordă automat atunci când parlamentarii ating vârsta de pensionare. Este absurdă afirmaţia conform căreia, la început de mandat, un parlamentar de 35 de ani, spre exemplu, poate renunţa la un beneficiu pe care-l va avea automat peste 30 de ani de la momentul intrării sale în Parlament”, susţine liderul PMP Suceava.

Totodată, el subliniază că PNL nu a atacat la Curtea Constituţională legea pensiilor speciale, deşi ar fi putut face acest lucru, având grup parlamentar, şi ar fi îndeplinit astfel cerinţele legale pentru contestare.

„Legea a fost promulgată şi de către preşedintele României. Aşadar, nici Klaus Iohannis nu şi-a folosit prerogativa funcţiei de preşedinte pentru a ataca legea la Curte, astfel încât parlamentarii să nu fie deasupra tuturor celorlalţi salariaţi, care muncesc o viaţă întreagă pentru o singură pensie”, a mai spus Popovici.

El consideră că PNL recurge la o retorică mincinoasă motivată doar de campania electorală.

„În condiţiile în care cei mai mulţi suceveni trăiesc cu venituri minime, considerăm inadmisibile declaraţiile preşedintei PNL făcute la Suceava. Încearcă să-i amăgească, cunoscând sensibilitatea oamenilor faţă de veniturile uriaşe pe care şi le acordă parlamentarii votându-şi singuri legile favorabile.

Cu sau fără declaraţiile sforăitoare ale preşedintei PNL, Alina Gorghiu, foştii parlamentari vor primi la pensie, în plus deci pe lângă pensia pentru vechimea în muncă realizată în afara Parlamentului, câte 1.550 de lei pentru un mandat, 3.100 de lei pentru două mandate şi 4.600 de lei pentru trei mandate sau mai mult de trei”, a conchis Corneliu Popovici.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI