Când circulă în condiţii de vânt puternic

Poliţia avertizează şoferii să fie prudenţi

> Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor

Poliţia Română, prin Centrul Infotrafic, a avertizat, duminică, şoferii privind circulaţia în condiţii de vânt puternic.

Astfel, potrivit sursei citate, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

„Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare”, susţin poliţiştii.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare, mai recomandă Poliţia Română.

Totodată, poliţiştii arată că trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI