Contrabandă cu ţigări şi tutun în valoare de 2,4 milioane de lei

În trimestrul al treilea al acestui an, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au trecut 639.000 de persoane, Punctul de Trecere Feroviar de la Vicşani fiind tranzitat de alte 5.650 de persoane, informează comisarul-şef de poliţie Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

În intervalul iulie-septembrie 2016, poliţiştii de frontieră de pe raza judeţului Suceava au întocmit 100 de dosare penale, 174 de persoane fiind cercetate pentru săvârşirea a 194 de infracţiuni. Constatate au fost, de asemenea, 25 contravenţii, pentru care s-au dat amenzi de 11.000 de lei, valoarea bunurilor confiscate depăşind 4 milioane de lei.

Potrivit comisarului-şef de poliţie Ilie Poroch Seriţan, contrabanda cu ţigări reprezintă principala activitate infracţională de la frontiera de nord a României, poliţiştii de frontieră înregistrând 45 de dosare penale sub aspectul săvârşirii a 74 de infracţiuni, cu tot atâţia autori. Descoperite şi ridicate în vederea confiscării au fost 278.000 de pachete de ţigări şi 230 kg de tutun, a căror valoare pe piaţa neagră este de aproximativ 2,4 milioane de lei. Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat 48 de autovehicule folosite în transportul ilegal al ţigărilor sau ca antemergător. Dintre multiplele metode de „traficare”, ni s-au enumerat unele mai inedite, precum introducerea în ţară a ţigărilor în cutii de prăjituri sau de suc, ascunse pe corp, în spaţii special amenajate de către contrabandişti în autoturisme, respectiv în scaune, sub banchete, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă sau în portierele maşinilor. De asemenea, este menţionat şi transportul ţigărilor peste frontieră cu roaba.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI