La Aeroportul Suceava

Până la construcţia unui nou terminal, se va deschide o a doua poartă pentru plecări la cel actual

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat, că a transmis, joi, încă o notificare Comisiei Europene pentru a obţine acceptul de folosire a unor capacităţi din Centrul Economic „Bucovina” Suceava (CEBS) în vederea construirii unui nou terminal la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ Suceava a arătat că noul terminal va avea 6.500 mp, va costa circa 10 milioane de euro şi va putea procesa 1,5 milioane de pasageri anual.

Totodată, el a spus că va trebui obţinut şi avizul Consiliului Concurenţei, astfel încât construcţia noului terminal să nu fie considerată ajutor de stat.

Flutur a declarat că pentru procesarea pasagerilor este necesară dezvoltarea terminalului şi că, până la construcţia unui nou terminal, se va deschide o a doua poartă pentru plecări.

El a menţionat că în acest an au fost procesaţi 58.000 de pasageri pe aeroportul sucevean, în condiţiile în care majoritatea curselor au început să funcţioneze din vară. În 2017 se estimează 250.000-300.000 de pasageri.

„Ne angajăm la obiective curajoase” a spus preşedintele CJ Suceava, care a subliniat că autorităţile sucevene discută cu diverse companii aeriene pentru curse de pe aeroportul sucevean.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a anunţat că vor fi achiziţionate noi utilaje pentru aeroportul sucevean, atât pentru siguranţa aeroportuară, cât şi pentru handling.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI