Rugbi în 7

Jocul cu balonul oval, tot mai iubit de tinerii suceveni

rugby-sv-bunLa sfârşitul săptămânii trecute, stadionul „Unirea” a găzduit simultan două competiţii de rugbi în 7. A fost vorba despre ultimul turneu zonal Moldova Nord la rugbi în 7 pentru copii în vârstă de 15 ani şi Cupa Liceelor.

CFR Paşcani şi Unirea Iaşi, două dintre cele cinci formaţii înscrise la startul primei competiţii, nu s-au prezentat la turneul de la Suceava, astfel că la întrecere au luat parte doar echipele CSM Suceava (antrenor Vasile Conache), LPS Suceava (antrenori Codruţ Prorociuc şi Maricel Creţuleac) şi Grupul Sportiv Şcolar Gura Humorului (antrenor Florin Nistor). Câştig de cauză a avut formaţia CSM Suceava, care a obţinut astfel calificarea la turneul final, care va avea loc în zilele de 13 şi 14 iunie.

„Am asistat la meciuri spectaculoase între copii legitimaţi, care fac rugbi de mai mulţi ani. Au fost faze frumoase, s-au reuşit multe eseuri, iar lucrul cel mai important este că nu au existat accidentări”, a declarat antrenorul învingătorilor, Vasile Conache.

Mai interesantă şi mai aprig disputată a fost Cupa Liceelor la rugbi în 7, o competiţie la care s-au înscris echipele de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (antrenor Constantin Vlad), Colegiul „Dimitrie Cantemir” (antrenor Lazăr Tipa), Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” (antrenor Constantin Pavel). Elevii suceveni au arătat reale calităţi şi o parte dintre ei au fost remarcaţi de tehnicienii prezenţi la turneu.

rugby-suceava-1-8-iunie„A fost o competiţie amicală pentru începători, cu rol demonstrativ, în care băieţi şi fete au încercat să deprindă tainele acestui frumos sport. Cred că este timpul să acordăm şi noi o atenţie sporită rugbiului în 7, o disciplină sportivă în plin avânt, care în urmă cu puţină vreme a devenit sport olimpic”, a precizat Vasile Conache.

Întrebat de mezinul familiei Conache, Alin, „spiriduşul” turneului, tatăl său ne-a spus:

„Alin le calcă pe urme fraţilor săi, Gabriel, care joacă la Timişoara Saracens, şi Tiberiu, care evoluează la CSM Olimpia Bucureşti, şi sunt convins că va ajunge şi el la cel mai înalt nivel. Sunt mândru de copiii mei care au muncit mult şi cărora le-a plăcut rugbiul de mici”.

„Este o bucurie pentru mine să văd stadionul «Unirea» inundat de tineri iubitori ai rugbiului. De fiecare dată când organizăm această competiţie putem selecţiona tineri care să evolueze la echipele CSM Bucovina Suceava” a afirmat antrenorul formaţiei de seniori CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

La sfârşitul adevăratului „regal” rugbistic de pe stadionul „Unirea”, toate echipele prezente în competiţie şi antrenorii lor au primit diplome din partea organizatorilor, DJST Suceava şi CSM Suceava. Au mai fost recompensaţi cu diploma de merit Dumitru Livadaru, Petru Panait şi medicul Radu Timofeiov, prezent de fiecare dată la competiţiile rugbistice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI