La Liceul Tehnologic din Cajvana

Autocar pentru transportul sutelor de elevi navetişti

Am susţinut şi a fost votat la Legea bugetului de stat un amendament foarte important prin care rezolvăm problema sutelor de elevi navetişti ai Liceului Tehnologic din Cajvana, a transmis deputatul PSD Gheorghe Şoldan.

Potrivit lui, liceul va primi astfel un sprijin financiar de 700.000 de lei pentru achiziţionarea unui autocar care să fie folosit la transportul elevilor care învaţă la Cajvana, dar locuiesc chiar şi la peste 20 km distanţă de unitatea de învăţământ.

În prezent, în fiecare zi de şcoală, de la primele ore ale dimineţii, elevii se urcă pe ture în trei microbuze de câte 16 locuri fiecare şi sunt aduşi la liceu. Şi apoi, tot pe ture, sunt duşi spre casele lor.

Două dintre microbuze sunt din 2006, respectiv 2008, iar al treilea din 2015.

Cele trei microbuze fac zilnic în jur de 300 km, transportând elevi din Costâna, Părhăuţi, Todireşti, Soloneţ, Comăneşti, Humoreni, Botoşana, Poieni Solca, Arbore, Iaslovăţ, Gura Solcii, dar şi din satul Codru, ne-a informat deputatul.

Autocarul pe care Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” din Cajvana îl va achiziţiona va putea fi folosit şi la transportul echipelor sportive şi al ansamblului folcloric din cadrul liceului şi, nu în ultimul rând, pentru excursiile şcolare.

„E un pas important spre normalitate, pe care mă bucur că l-am făcut pentru oraşul meu natal, Cajvana” a declarat Gheorghe Şoldan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI