Angajaţi în… alergare !

O iniţiativă distinctă în România şi în Bucovina are loc la Rădăuţi sâmbătă, 17 iunie începând cu ora 10:00: angajaţii diferitelor firme din comunitate şi din zonă sunt invitaţi şi aleargă cu scop caritabil în cadrul unei ştafete de 27 km, împărţită în 12 segmente. Ineditul este dat de faptul că fiecare segment începe în dreptul unei firme, iar angajaţi ori manageri ai acestora sunt bineveniţi să alerge unul sau mai multe segmente. Lor li se adaugă însă elevi şi alte categorii de voluntari alergători.

Iniţiativa este numită “Companii pentru Comunitate”, după cum se precizează într-un comunicat de presă, iar pe 17 iunie are loc ediţia I. Scopul acesteia este atragerea de fonduri de la persoane fizice şi înscrierea de voluntari pentru proiectul Bucovina Build& Travel în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuinţă. Indirect însă, rezultă dezvoltarea responsabilităţii civice şi promovarea sănătăţii prin alergare.

Gazda ştafetei este asociaţia Habitat pentru Umanitate Rădăuţi, ce va aniversa 15 ani de existenţă în septembrie construind 15 case în folosul familiilor în nevoie de locuinţă. Totodată, asociaţia este cea care gestionează fondurile atrase la ştafetă de voluntarii alergători, ca şi proiectul din septembrie, Bucovina Build&Travel. Alături de gazdă se află ca partener Bunul Samaritean Beiuş, o asociaţie ce are 4 ani de experienţă în organizarea unor astfel de alergări cu scop caritabil şi 23 de ani de activitate.

“Avem emoţii mari cu prima ediţie, dar mă bucur că avem deja zeci de participanţi înscrişi la ştafetă. Companiile se alătură treptat, dar şi elevii vin puternic alături” a declarat Georgiana Lazăr, director executiv la Habitat Rădăuţi.

Din partea asociaţiei Habitat Rădăuţi, o asociaţie independentă bazată în comunitate, la ştafetă aleargă preşedintele asociaţiei, Adrian Ciorna. “Orice copil, orice familie lipsită de condiţii decente merită un ajutor financiar, un sac de ciment, o zi de clacă din partea noastră. Ori efortul de a alerga voluntar spre a strânge un pic de ajutor pentru o locuinţă decentă. Haideţi alături de noi!” spune Adrian.

Persoanele interesate pot contribui donând online pe platforma http://habitatradauti.galantom.ro/ pe pagina unuia din alergătorii înscrişi ca atrăgători de fonduri ori în contul IBAN RO22 BTRL RONC RT0V 2711 8201, deschis la Banca Transilvania Sucursala Rădăuţi – aceste pagini vor fi disponibile pentru donaţii pe toată perioada anului. Alergătorii din firme vin de la Killer, Marelvi, Schwieghofer, Olint, Serjexim.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI