Pentru acţiunea de la Fălticeni de promovare a Planului European pentru Tineret

Suceveanul Gabriel Costache, felicitat de liderul european PES, Sergei Stanishev

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Sergei Stanishev, a adresat o scrisoare de felicitare ambasadorului Planului pentru Tineret, suceveanul Gabriel Costache, pentru modul în care s-a implicat în organizarea acţiunii din 19 mai, derulată sub genericul „Act For Youth ! The European Youth Plan”.

„Este o onoare pentru mine să primesc, de la Bruxelles, o scrisoare de felicitare din partea domnului preşedinte Sergei Stanishev. Acţiunea de la Fălticeni s-a bucurat de un real succes şi nu ne vom opri aici. Sunt mândru de colegii mei, de toţi activiştii PES din Europa, iar proiectul «Act For Youth» va continua în judeţul Suceava, cât şi în întreaga Europă pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la acţiunea noastră europeană pentru tineret!” precizează Gabriel Costache, preşedinte PES Activists Suceava, unul dintre cei zece ambasadori din România ai Planului pentru Tineret.

În peste 100 de oraşe din Europa au avut loc evenimente diferite, arătând sprijin pentru acest program. Până acum, socialiştii din România, Franţa, Belgia, Italia, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Cipru, Grecia, Ungaria, Letonia şi Suedia au sprijinit acţiunea în ţările lor.

„Extinderea programului Erasmus la învăţământul preuniversitar, crearea unor tichete culturale pentru tinerii din toată Europa sau integrarea tinerilor până la 30 de ani în Garanţia Europeană pentru Tineret sunt principalele noastre obiective. Sunt bucuros că proiectul a integrat iniţiativa PES Activists Suceava, denumită «Şansa la Cultură», pe care am lansat-o în urmă cu un an şi prin care dorim creşterea accesului la cultură pentru tineri” adaugă Gabriel Costache.

„Partidul Social Democrat şi, în special, structura partidului axată pe teme europene, «PES Activists România», a susţinut această campanie în România. În toată Europa, «stânga» este apropiată de tineri şi ne dorim să facem lucruri concrete pentru aceştia. Îmi doresc să trecem peste retorica populistă pentru a face politici publice proactive, care rezolvă problemele tinerilor şi îi sprijină în ambiţiile lor” a explicat Victor Negrescu, cel mai tânăr europarlamentar român.

Planul European pentru Tineri se axează pe patru teme-cheie: > Mai multe locuri de muncă pentru tineri: socialiştii europeni cer o Garanţie Europeană permanentă pentru tineri, cu un buget de 20 de miliarde euro, extinsă pentru persoanele cu vârsta de până la 30 de ani; > Educaţie mai bună: PES solicită extinderea programului Erasmus, inclusiv pentru educaţia secundară şi vocaţională; > Acces mai mare la cultură: PES doreşte să introducă un tichet european care să acopere cheltuielile tinerilor privind activităţile culturale; > Garantarea drepturilor copiilor: socialiştii europeni cer o Garanţie Europeană pentru copii, cu un fond alocat special, care să asigure dreptul la sănătate, educaţie, îngrijire şi hrană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI