Vlad Rădescu, cetăţean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu:

Suceava trebuie adusă în prim-planul vieţii culturale din România

Suntem datori cu acest lucru înaintaşilor noştri, a afirmat actorul care, odinioară, i-a dat chip şi voce lui Ciprian Porumbescu

Actorul Vlad Rădescu, care a interpretat rolul lui Ciprian Porumbescu în filmul biografic cu acelaşi nume, a primit, duminică, titlul de cetăţean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu, în cadrul unei ceremonii organizate în comună la 45 de ani de la începerea filmărilor pentru filmul biografic Ciprian Porumbescu în care Vlădescu a jucat rolul compozitorului bucovinean.

La manifestare a participat şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis un bun venit cetăţeanului de onoare Vlad Rădescu.

„Sunt foarte bucuros că ne-am întâlnit aici. Sunt bucuros că a primit titlul de cetăţean de onoare acasă la Ciprian Porumbescu” a spus Flutur.

El l­-a invitat pe Vlad Rădescu la următorul festival organizat de CJ Suceava, respectiv Festivalul Ştefanian, care urmează să înceapă în 24 iunie, iar actorul a confirmat prezenţa.

Flutur a spus că la Festivalul Ştefanian vor veni şi Vladimir Găitan, dar şi alte personalităţi culturale legate de Bucovina.

Preşedintele CJ Suceava a spus că merită să facem fapte, noi, cei de aici din Suceava, pentru cei care sunt legaţi de zona noastră.

Flutur a arătat că va discuta cu Rădescu planuri de viitor.

„Vom discuta în 24 iunie despre planurile noastre de viitor. Dacă l-am împământenit aici, l-am legat de Stupca, trebuie să-l legăm şi de Suceava, şi de Bucovina. Este o mare onoare pentru noi şi o mândrie să-l avem în mijlocul nostru” a spus Flutur.

Vlad Rădescu a arătat că este încântat de toate aceste planuri, proiecte care ar urma să fie realizate.

„Va aduce, sigur, Suceava în prim-planul vieţii culturale din România. Suntem datori înaintaşilor noştri cu acest lucru” a spus Rădescu.

De menţionat este că, duminică, începând cu ora 13.00, la Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu”, a fost prezentat Salonul de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, au fost lansate volumele III şi IV ale lucrării „Iraclie şi Ciprian Porumbescu”, de Leca Morariu, şi concertul susţinut de corala „Academica”, din Câmpulung Moldovenesc.

Ulterior a fost organizat un spectacol folcloric cu ansamblul „Bidirelul” Stupca, formaţia de dansuri „Mănăstirenii” Mănăstirea Humorului, grupul folcloric „Arcanul” Frătăuţii Noi, grupul vocal „Dor Bucovinean” Siret, ansamblul folcloric „Siretul” Siret, ansamblul folcloric „Pădureţul” Cacica, ansamblul folcloric „Moştenitorii Bucovinei” Gura Humorului, grupul folcloric „Obcina Stânişoarei” Mălini şi fanfara „Brazii Bucovinei” Sf. Ilie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI