Pentru discuţii privind clădirea Cazinoului, în cadrul proiectului de salvare a patrimoniului românesc

Eurodeputatul Mircea Diaconu vine la Vatra Dornei

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu va ajunge în Vatra Dornei, în cadrul Turului României – ediţia 2017, pentru a se întâlni cu prietenii şi susţinătorii săi, precum şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, prilej cu care va discuta, la o cafea, pe diverse teme de actualitate aflate în atenţia Parlamentului European şi va oferi răspunsuri la întrebări şi preocupări ale participanţilor.

Traseul include localităţi în care există obiective de patrimoniu aflate în suferinţă, care au fost selectate dintre cele semnalate pe site-ul Harta Patrimoniului Rănit, proiect lansat de Mircea Diaconu în luna mai 2015 pentru a atrage atenţia cu privire la necesitatea salvării patrimoniului cultural românesc, se arată într-un comunicat al eurodeputatului.

Întâlnirea din Vatra Dornei va avea loc pe 24 mai a.c., ora 17, la terasa hotelului Carol, str. Republicii Nr. 3.

Prima ediţie a ocolului României a avut loc în primăvara anului 2014, când Mircea Diaconu a parcurs aproape 5.400 km, timp de 22 de zile, pentru a se întâlni cu simpatizanţii şi susţinătorii săi care au semnat pentru a-şi depune candidatura la alegerile europarlamentare. În 2015, Mircea Diaconu a refăcut călătoria prin ţară pentru a discuta despre activitatea sa în forul legislativ european şi despre probleme care se aflau în atenţia cetăţenilor.

Ediţia din 2016 a turului nu a avut loc, europarlamentarul nedorind să interfereze cu activităţile electorale ale candidaţilor angrenaţi în campania pentru alegerile locale.

În Parlamentul European, Mircea Diaconu îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură şi Educaţie (CULT), funcţie în care a fost reales în ianuarie 2017, fiind propus din nou, ca independent, din partea grupului ALDE din Parlamentul European, al cărui membru este de la începutul mandatului de europarlamentar.

Cazinoul din Vatra Dornei este inclus în Harta Patrimoniului Rănit, unde se arată că această emblemă a staţiunii balneoclimaterice ajunge la degradare şi este un obiectiv sortit demolării. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI