Consiliul Local Suceava

70.000 lei pentru activităţi culturale, sportive şi sociale

Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţa extraordinară de ieri, alocarea sumei de 70.000 de lei, din fonduri nerambursabile de la bugetul local pe anul 2017, pentru diferite activităţi culturale, sportive şi sociale.

Potrivit primarului Ion Lungu, în data de 28 aprilie a avut loc a doua sesiune de selecţie a proiectelor în vederea acordării finanţării nerambursabile, aferente anului în curs, pentru domeniile Sport, Cultură – Educaţie şi Social, sesiune la care s­-au prezentat cinci candidaţi.

O comisie de evaluare şi selecţie a analizat proiectele, declarând câştigătoare patru din cele cinci proiecte depuse.

Întrucât unul dintre ele a fost la prima prezentare, fără contracandidat, conform regulamentului se va prezenta şi la următoarea sesiune de selecţie. Este vorba despre programul „Sportul pentru toţi” depus de Asociaţia Baschet Club „Castorii” Suceava, suma solicitată fiind de 30.000 lei.

Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile acordate din fonduri publice pentru activităţi nonprofit de interes local precizează că, după ce comisia de evaluare şi selecţie stabileşte câştigătorii finanţării, rezultatul este supus spre aprobare deliberativului local.

Au fost declarate câştigătoare şi vor primi din fonduri nerambursabile sumele solicitate următoarele asociaţii: „Clubul sportiv Amicii” Suceava, pentru programul „Promovarea sportului de performanţă” (40.000 lei); Asociaţia „Nes Designer Cultural” Suceava, pentru desfăşurarea de activităţi recreative pentru copii (10.000 lei); Fundaţia „Sfinţii Martiri Bucovineni”, pentru desfăşurarea de activităţi educative pentru copii în vederea conservării tradiţiilor populare (10.000 lei); Asociaţia Părinţilor şi Profesorilor din Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, pentru activităţi educative de integrare în mediul social şi şcolar pentru elevii cu situaţii familiale deosebite (10.000 lei).

Proiectul de hotărâre privind finanţarea din fonduri nerambursabile, de la bugetul local al municipiului Suceava, pe anul 2017, a proiectelor declarate câştigătoare de comisia de evaluare şi selecţie în data de 28 aprilie a fost aprobat de consilierii suceveni cu 17 voturi pentru şi o abţinere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI