Marfă confiscată şi amendă de 15.000 lei pentru un transport ilegal de material lemnos

 O amendă în valoare de 15.000 lei a fost completată imediat de oamenii legii după identificarea în trafic a unui transport de material lemnos ce ridica semne de întrebare. S-a întâmplat după ce un echipaj de poliţie din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava a oprit pentru control, pe DN 17, pe raza oraşului Gura Humorului, o autoutilitară cu remorcă ce transporta buşteni. Vehiculul aparţine unei societăţi comerciale din comuna Mănăstirea Humorului, iar la volanul acesteia se afla un localnic de 28 de ani. Întrucât existau neconcordanţe între datele înscrise în avizele de însoţire şi materialul lemnos transportat – se arată într-un comunicat al IPJ Suceava –, oamenii legii au solicitat sprijinul specialiştilor Ocolului Silvic Gura Humorului, care, în urma inventarierii, au stabilit că bărbatul transporta aproape 40 mc lemn rotund de esenţă răşinoase, respectiv brad şi molid, şi nu cantitatea înscrisă în documente. În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului, iar societatea comercială transportatoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 lei. Societatea comercială care a emis avizele de însoţire a fost sancţionată contravenţional „pentru încălcarea prevederilor legale în ceea ce priveşte nerespectarea modului de emitere a avizului de transport a materialului lemnos” se mai arată în comunicat.

De altfel, în minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii au efectuat mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a transportului ilegal de material lemnos, organizând filtre rutiere şi controlând peste 30 de transporturi. Când au fost identificaţi transportatori care nu au respectat legislaţia, s-a procedat la confiscarea lemnului şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI