În weekend, invazie de şoferi beţi, vitezomani şi fără permis de conducere

> Unii dintre ei nu s-au putut hotărî la o singură infracţiune şi au amestecat mai multe odată

Weekendul trecut a fost unul bogat în dosare penale, deschise de poliţişti pentru conducători auto depistaţi conducând în diferite grade de beţie sau fără permis de conducere. Unii dintre ei, sfidând cu inconştienţă legislaţia rutieră, au mixat infracţiunile, fiind prinşi în trafic şi băuţi şi fără permis sau circulând cu viteze de raliu şi cu creierul îmbuibat de alcool.

Vineri, într-un interval orar de aproximativ 3 ore, poliţiştii rutieri au deschis trei dosare penale.

Aproape de ora 17.50, un localnic de 43 de ani, din comuna Dumbrăveni, a fost înregistrat conducând în localitate, din direcţia Salcea spre Botoşani, cu viteza de 79 km/h. Oprit din această cauză, s-a constatat că bărbatul era şi băut, etilotestul relevând o alcoolemie în aerul expirat de 0,69 mg/l alcool pur. Omul a dat probe şi la spital pentru stabilirea alcoolemiei din sânge.

La ora 20.01, poliţiştii au oprit D.N 2E, în localitatea Cornu Luncii, un bărbat, de 36 ani, din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, care circula cu viteza de 85 km/h. În baza de date au văzut că acestuia i se suspendase dreptul de a conduce în perioada 24 februarie – 24 aprilie a.c.

Câteva zeci de minute mai târziu, un echipaj de poliţie rutieră a oprit în trafic un autoturism care a fost înregistrat circulând, pe Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, cu 92 km/h. Bărbatul de la volan, un localnic de 31 de ani, avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,56 mg/l.

Patru, şi toţi beţi la volan

În cursul zilei de sâmbătă, patru conducători auto au ajuns pe lista persoanelor cercetate penal, toţi patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un bărbat de 44 ani, din comuna Cacica, a fost găsit în trafic, pe raza localităţii, etilotestul arătând 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un radar amplasat pe Calea Cernăuţi, pe raza oraşului Vicovu de Sus, a înregistrat un autoturism care rula în localitate cu 75km/h. Tras pe dreapta, s-a constatat de către poliţişti că şoferul, un localnic de 33 ani, prezentat o alcoolemie în aerul expirat de 0,50mg/l alcool pur.

Pe strada Ion Creangă din Câmpulung Moldovenesc a fost depistat, în jurul orei 18.40, un tânăr de 20 ani din comuna Fundu Moldovei, care a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,84 mg/l.

Ultimul şofer depistat beat al zilei de sâmbătă, cu alcoolemie mai mare de 50 la mie, a fost un bărbat de 36 de ani, din Şaru Dornei. Acesta a fost oprit pentru control pe DC 82, pe raza comunei Şaru Dornei, etilotestul indicând la verificare 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Raliu pe DN 17, cu 166 km/h şi 0,70 mg/l alcool în răsuflare

Dimineaţa zilei de duminică a adus contribuţii de seamă la capitolul infracţiuni rutiere. „Eroul” zilei a fost un bărbat de 33 ani din comuna Fundu Moldovei. Pe la ora 2,20, în timp ce conducea cu viteză peste limita legală un autoturism pe Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, poliţiştii din localitate au încercat să-l oprească pentru control. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor şi a urmat o cursă de urmărire a lui pe circa 10 km, pe DN 17. Cu poliţiştii pe urme, bărbatul a apăsat pedala de acceleraţie până la 166 km/h, dar în localitatea Pojorâta, în dreptul unei staţii peco, a fost blocat în trafic şi oprit. Cum nu arăta nici prea treaz, oamenii legii l-au testat pentru alcoolemie, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ba fac testele pentru alcoolemie, ba nu le fac

Duminică noapte, un echipaj al Poliţiei Rutiere Suceava a oprit pentru control şi un autoturism care circula dinspre Calea Obcinilor spre strada Mărăşeşti, în municipiul Suceava. S-a constatat că şoferul, de 38 ani, din Mălini, consumase alcool, lucru recunoscut chiar de conducătorul auto.

În drum, el a refuzat însă testarea pentru alcoolemie, dar ajuns la spital a fost de acord cu verificarea alcoolscopică, rezultând o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuarea procedurilor el a refuzat însă, în prezenţa medicului de gardă, să dea probe de sânge.

Pe la ora 3.10, poliţiştii au oprit în trafic, pe raza satului Valea Bourei, comuna Dolheşti, autoturismul condus de către un bărbat de 30 ani din Paşcani, judeţul Iaşi. În şosea, acesta a acceptat proba cu etilotestul, care s-a oprit la 0,53 mg/l alcool pur în răsuflare, dar la spital a refuzat recoltarea de probe pentru stabilirea alcoolemiei din sânge. În acelaşi timp, baza de date a poliţiei a oferit şi informaţia că individul nu este posesor de permis de conducere românesc, ci doar a unui permis eliberat de autorităţile engleze.

Aproape la aceeaşi oră, a fost depistat conducând un autoturism pe raza comunei Forăşti şi un bărbat de 28 ani, din Dolheşti. Şi acesta conducea sub influenţa alcoolului, etilotestul relevând în cazul său o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,56 mg/l alcool pur.

La ora 4.20, duminică dimineaţă, poliţiştii au dat pe DN 17A, în comuna Marginea, şi de maşina condusă de un bărbat de 33 ani, din oraşul Vicovu de Sus. Acesta a declarat că nu are la el niciun document, dar de fapt omul nu avea permis de conducere. În plus, conducea şi beat, rezultatul probei cu etilotestul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI