Urmărire pentru prinderea unui traficant de ţigări

> Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să facă şi uz de armă

Poliţiştii de frontieră suceveni, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, au avut parte miercuri seară de scene desprinse parcă din filme. Totul a început după ce au identificat în trafic, pe raza localităţii de frontieră Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Irlanda, despre care aveau informaţii că transportă ţigări de contrabandă. “La semnalele regulamentare efectuate de lucrătorii noştri, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au urmărit maşina, folosind semnalele acustice şi luminoase ale

autospecialei din dotare” ne-a declarat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava. Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea în mare viteză, cu oamenii legii pe urmele sale, totul durând până în localitatea Horodnic de Sus, unde a fost blocat. În acel moment contrabandistul a abandonat maşina şi a încercat să fugă. „Deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. Astfel, aceştia au reuşit să îl reţină pe contrabandistul în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava” a mai adăugat Ilie Poroch-Seriţan. La controlul efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care şoferul împreună cu maşina au fost conduşi la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară.

Contrabandistul a ajuns în spatele gratiilor

Produsele din tutun, în valoare de peste 90.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Vicovu de Sus, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, în urma verificărilor suplimentare s-a constatat că bărbatul nu avea voie să se plimbe la volanul vreunei maşini pe drumurile publice, deoarece are permisul de conducere suspendat, fapt pentru care acum este cercetat şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, dar şi pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”. În urma „performanţei” reuşite, bărbatul a ajuns după gratii, fiind luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, el urmând să fie prezentat la Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI