Prof. Mioara Gafencu îi va ajuta pe copii să înţeleagă importanţa lecturii

Duminică, 12 februarie, începând cu ora 12, la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni se va desfăşura a treia activitate din cadrul proiectului Fanbook, realizat în colaborare cu asociaţia „Dăruieşte Viaţa” Bucureşti, în parteneriat cu şcolile din Fălticeni.

Prof. Anca Şoldănescu, coordonator de proiect la Colegiul „Nicu Gane”, ne-a informat că importanţa lecturii este evidentă şi mereu actuală. Lectura este un instrument care dezvoltă posibilitatea de comunicare, făcându-se ecoul capacităţilor de gândire şi limbaj. Întâlnirea de sâmbătă va fi destinată cărţii „Cititorul din peşteră” de Rui Zink.

„Pentru că lectura necesită nu numai îndrumare, ci şi stimularea copiilor, avem ca invitat de onoare pe Mioara Gafencu. Doamna profesor îi va ajuta pe copii să înţeleagă importanţa lecturii în educaţia lor, să stârnească interesul şi gustul pentru literatură care «ar putea fi un mijloc de alimentare spirituală continuă, nu numai un instrument de informare sau de contemplaţie», cum spunea Mircea Eliade” a spus prof. Anca Şoldănescu.

Împreună cu profesorii coordonatori şi ajutaţi de scriitoarea Mioara Gafencu, copiii vor discuta, vor analiza şi vor înţelege textul folosind citate şi jocuri de înţelegere a cuvintelor. Apoi ei vor intra în lumea imaginaţiei şi a artei, folosindu-se de toate simbolurile din carte. Picturile vor avea ca temă principală “Harta călătoriei”.

„«Cartea este un ospăţ al gândurilor la care oricine este poftit». Dacă vom şti să trezim interesul elevilor noştri pentru citit, dacă vom îndruma, verifica şi stimula în acest scop, vom creşte generaţii care vor simţi o «sete» permanentă pentru citit, pentru cunoaştere, pentru lărgirea orizontului lor cultural-artistic, ceea ce se va răsfrânge pozitiv asupra vieţii şi activităţii lor” a mai adăugat Anca Şoldănescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI