Sfârşit tragic pe raza OS Falcău

 > Un bărbat a murit strivit de utilajul cu care exploata material lemnos

 Sfârşit tragic pentru un bărbat de 43 de ani. Acesta s-a stins din viaţă sâmbătă după-amiază, strivit pur şi simplu de utilajul cu care intervenea pentru exploatarea materialului lemnos într-o partidă autorizată de pe raza Ocolului Silvic Falcău. Incidentul s-a petrecut într-o pădure situată într-o zonă greu accesibilă de pe raza localităţii Nisipitu, comuna Ulma. Din datele obţinute de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, plt. adj. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus au intervenit cu o autospecială pentru salvarea bărbatului, în urma unui apel primit la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 13, prin care se anunţa că „în timp ce exploata material lemnos pe raza Ocolului Silvic Falcău, TAF-ul (tractor articulat forestier) condus de un bărbat de 43 de ani s-a răsturnat”. În urma accidentului, omul a fost aruncat din cabina utilajului şi prins în cădere sub tonele de fier, strivindu-l pur şi simplu. Ajunşi la baza muntelui unde se afla pădurea, salvatorii militari au fost nevoiţi să parcurgă încă aproximativ 5 km pe jos, pentru a ajunge până la locul accidentului, deoarece drumul forestier era inaccesibil autospecialei. La faţa locului s-au deplasat concomitent şi poliţiştii însoţiţi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cu medic. Din păcate, leziunile suferite de bărbat au fost mult prea grave, iar acesta a fost găsit mort.

Conform declaraţiilor oferite de comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, „poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor de siguranţă şi securitate în muncă”, ancheta fiind continuată în colaborare cu inspectorii ITM Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI