Amenzi de mii de lei pentru doi contrabandişti prinşi în PTF Siret şi Vicşani

Săptămâna trecută s-a încheiat, pentru doi traficanţi de ţigări de contrabandă, cu amenzi în valoare de mii de lei de căciulă după ce au fost prinşi încercând să treacă produse din tutun prin PTF Siret şi PTF Vicşani. Potrivit datelor obţinute de la comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtător de cuvânt al STPF Suceava, unul dintre contrabandişti a fost descoperit de poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali suceveni în Punctul Feroviar de Trecere a Frontierei Vicşani, după ce oamenii legii au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional care circula pe ruta Vadu Siret – Suceava, aflat pe sensul de intrare în România. În timpul controlului au fost găsite pitite, în spaţiul bateriilor de la locomotivă, peste 1.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Cercetările au stabilit că ţigaretele aparţin unei persoane aflate în tren, un sucevean în vârstă de 52 de ani, angajat al CFR. Întreaga marfă de contrabandă a fost confiscată, iar posesorul acesteia s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 lei.

În atenţia poliţiştilor de frontieră a ajuns la finele săptămânii trecute şi un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, după ce acesta a intrat sâmbătă seară, în jurul orei 20, în Vama Siret, călătorind cu un autocar care circula pe ruta Cernăuţi – Turcia. Verificările efectuate asupra bagajelor deţinute de bulgar au scos la iveală aproape 240 de pachete cu ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană. A fost suficient pentru organele vamale să-l uşureze de 5.000 lei, suma reprezentând valoarea sancţiunii contravenţionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI