Cătălin Nechifor se întreabă cum a reuşit PDL să numere voturile la alegerile din 2009 mai repede ca acum…

Deputatul ales de Suceava Cătălin Nechifor (PSD), s­a întrebat miercuri, retoric, cum au reuşit PDL şi Adriean Videanu, în 2009, să realizeze în câteva ore numărătoarea paralelă a votului în alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care, 7 ani mai târziu, după un avans enorm al tehnologiei de transfer de date, numărătoarea paralelă s-­a încheiat abia dimineaţă.

Nechifor a scris pe pagina sa de socializare că face politică din anul 2003, când s­-a înscris în PSD, şi a participat la campanii electorale, iar în 2009 a făcut parte din echipa naţională a PSD de campanie electorală.

„Până pe 11 decembrie 2016, era teoria că PSD aduce oameni cu autocarul la vot şi altele câte şi câte. Pe de altă parte, se spunea că electoratul de dreapta iese spre seară la vot, în valuri. Acum, pentru prima oară, se filmează inclusiv procedura de numărare a voturilor în secţii şi se transmit date online, în timp real, cu privire la prezenţă şi CNP-urile votanţilor. Şi acum câştigă PSD aproape 50% din voturi. Îmi aduc aminte de noaptea turului II din 2009, eram la Kiseleff şi am văzut, alături de mulţi alţii, intervenţia celebră a lui Videanu, cea cu «Viorică, hai la noi să îţi dăm datele reale», undeva după miezul nopţii. Au mai trecut 7 ani de atunci, tehnologia a evoluat fantastic, mai sunt puţine zone din ţară fără semnal GSM şi Internet şi tot nu reuşim, decât spre dimineaţă, să aflăm şi să introducem datele de la numărătoarea paralelă” a scris Nechifor.

El a adăugat că nu comentează mai mult, iar fiecare va înţelege ceea ce doreşte despre acest episod electoral din 2009.

„Greşeala mare este că unii nu înţeleg că electoratul are întotdeauna dreptate. Şi dacă voturile rămân în urne aşa cum le-au pus fiecare dintre noi, cu atât mai bine” a încheiat Nechifor.

În cel de­-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană, candidatul PSD, a fost anunţat în calitate de câştigător al alegerilor după exit poll, dar Traian Băsescu a fost declarat câştigător după numărarea voturilor, obţinând cu circa 50.000 de voturi în plus, diferenţa fiind făcută de voturile exprimate în străinătate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI