Ion Lungu s-a plâns ministrului finanţelor de durata licitaţiilor

 > „Dacă începi o licitaţie în martie pentru lucrări la drumuri se adjudecă în noiembrie”

 Primarul Sucevei Ion Lungu a spus, la întâlnirea ministrului finanţelor publice Anca Dragu cu mediul de afaceri sucevean, că legislaţia în domeniul achiziţiilor publice trebuie să fie modificată, îmbunătăţită, pentru că în prezent o licitaţie durează în medie şapte luni.

Astfel, primarul Ion Lungu a declarat că situaţia achiziţiilor publice nu este cea mai fericită.

„O licitaţie durează, în medie, şapte luni de zile”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că în aceste condiţii dacă se începe procedura de licitaţie în luna martie, după adoptarea bugetului, pentru lucrări de drumuri, se poate adjudeca cel mai repede în luna noiembrie şi că atunci nu se mai poate executa lucrarea.

Ion Lungu i-a spus ministrului că din cauza procedurilor de licitaţie municipiul Suceava are proiecte blocate în valoare de 15 milioane de euro.

„Trebuie îmbunătăţită legea” a spus primarul Ion Lungu, care a arătat că dacă se menţine aceeaşi procedură există riscul ca proiectele cu finanţare europeană pe exerciţiul financiar actual să nu se finalizeze şi să se repete situaţia de la sfârşitul anului 2015 când foarte multe proiecte europene nu s-au finalizat până la 31 decembrie, iar lucrările neexecutate nu au mai fost eligibile pentru finanţare europeană pe exerciţiul financiar precedent.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Bogdan Puşcaş, i-a răspuns lui Ion Lungu că rolul acestor întâlniri este de a se găsi soluţii pentru problemele sesizate şi a anunţat că în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene, controlul se va face pe aceeaşi listă comună de control ex-ante.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI