Pentru performanţă în administraţia locală

Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, premiată la Gala Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro

> Primăriei câmpulungene i s-a acordat Premiul de excelenţă pentru construirea pieţei agroalimentare în parteneriat public-privat, la categoria „Cele mai importante proiecte de investiţii în infrastructură”

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a fost invitat săptămâna trecută (joi, 29 septembrie) la Gala Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro, care s-a desfăşurat la Poiana Braşov. Cu aceasta ocazie, i-a fost înmânat Premiul de excelenţă acordat Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru construirea pieţei agroalimentare în parteneriat public-privat, la categoria „Cele mai importante proiecte de investiţii în infrastructură”.

Gala Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro, ajunsă la ediţia a XII-a, a fost considerat „cel mai important eveniment al anului din administraţia publică”, fiind organizat de Portalul naţional de Administraţie publică Administraţie.ro, împreună cu agenţia de comunicare directă „Oameni şi Companii”, având ca partener Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat 100 de persoane, lideri din administraţia publică centrală şi locală, de asemenea reprezentanţi ai mediului de afaceri.

În concurs au intrat aproape 150 de proiecte, iar în cadrul Galei au fost premiate cele mai importante proiecte derulate în cursul anului 2016 de instituţiile administraţiei publice locale. Jurizarea a fost efectuată de echipa redacţională a portalului Administraţie.ro, împreună cu o echipă de specialişti reprezentând Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Ordinul Arhitecţilor din România, Registrul Urbaniştilor din România, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii şi Federaţia Industriei Hoteliere din România. „Decernarea premiilor pentru cele mai bune rezultate în domeniul administraţiei publice a fost precedată de un seminar dedicat managementului modern în administraţie, un domeniu deosebit de im-portant pentru o administraţie publică de tip european” au precizat organizatorii.

În cadrul Galei au fost acordate premii de excelenţă pentru cele mai importante proiecte destinate dezvoltării serviciilor publice, dezvoltării serviciilor sociale, pentru proiecte de investiţii în educaţie, în sănătate, pentru proiecte culturale, de urbanism, de turism, pentru cele mai bune practici de aplicare a tehnologiilor moderne în administraţie. Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, singura reprezentantă a judeţului Suceava la Gala de la Poiana Braşov, a fost evidenţiată cu Premiul de excelenţă pentru cele mai importante proiecte de investiţii în infrastructură, „pentru parteneriatul public-privat, pentru construirea unei pieţe agroalimentare moderne”, la aceeaşi categorie mai obţinând premii Primăria Municipiului Satu Mare şi Primăria Oraşului Lehliu Gară.

Noua piaţă agroalimentară din Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurată la începutul lui august a.c., cu acel prilej primarul Mihăiţă Negură specificând că a fost o investiţie absolut necesară, întrucât piaţa veche nu oferea condiţii nici vânzătorilor, nici cumpărătorilor. Edilul-şef a explicat atunci că municipalitatea a avut o contribuţie de 40% din proiect (concesionând terenul, în suprafaţă de aprox. 2400 mp, pentru 49 de ani, cu această destinaţie), iar partenerul privat (Maghebo SRL) cu 60% (reprezentând construcţia clădirii pieţei, reţele de apă şi canalizare, instalaţie electrică), ca urmare, piaţa nouă devenind „una din cele mai moderne pieţe agroalimentare din zonă”.

La parterul clădirii sunt amenajate spaţiile pentru vânzarea legumelor şi fructelor (pentru agenţi economici şi producători individuali), parterul fiind dotat cu grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi. La etaj sunt amenajate spaţii pentru comercializarea produselor lactate, din peşte, tot aici funcţionează carmangerii şi un complex comercial. Printre alte dotări, clădirea dispune de sistem de încălzire, aer condiţionat şi lift pentru mărfuri. (L.D.C.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI