Şi tu poţi fi poliţist de imigrări!

Posturi vacante la Inspectoratul General pentru Imigrări

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a demarat în data de 30 septembrie a.c. procedura de ocupare prin concurs a 170 de posturi vacante, dintre care 136 cu încadrare din sursă externă şi 34 prin trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare.

Posturile scoase la concurs prin încadrare din sursă externă sunt repartizate astfel: 58 de posturi de agenţi în structurile operative şi de suport, 78 agenţi şi ofiţeri în structurile de suport specializate în diferite domenii de activitate: logistic, administrativ, financiar, IT, relaţii publice, medical, psihologie etc.

De asemenea, 34 de posturi vor fi ocupate prin trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare.

Pentru ocuparea celor 170 de funcţii vacante poate candida orice persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. Recrutarea şi încadrarea se vor efectua în conformitate cu prevederile art.9 şi 10 din Legea 360 din 6 iunie 2002 privind Statutul poliţistului, coroborate cu alte reglementări legale în domeniu.

Posturile au fost alocate în urma unei analize privind necesităţile operative şi de suport, de la nivelul structurilor centrale şi teritoriale, în vederea reducerii deficitului de personal. Totodată, s-a avut în vedere obiectivul de creştere a gradului de siguranţă a cetăţeanului şi a capacităţii de acţiune la nivelul structurilor teritoriale, prioritatea în combaterea migraţiei ilegale şi accesul persoanelor la procedura de azil.

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi scoate la concurs următoarele posturi: 3 agenţi în domeniul operativ prin încadrare din sursă externă; 5 ofiţeri şi 2 agenţi specialişti prin încadrare din sursă externă; 2 ofiţeri prin trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare.

Anunţurile de recrutare pot fi accesate pe site-ul oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa www.igi.mai.gov.ro, secţiunea „Posturi Vacante” şi la avizierele de la sediile structurilor teritoriale. Tot aici puteţi găsi detalii despre depunerea cererilor şi perioada de înscriere.

Informaţii suplimentare privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţiile de recrutare, probele de selecţie, criteriile de departajare şi alte date importante pentru desfăşurarea în bune condiţii a recrutării şi încadrării candidaţilor pot fi obţinute de la structura de resurse umane a Inspectoratului General pentru Imigrări la numărul de telefon 021/4107513 interior 19063,19066,19032,19037.

Material video de prezentare – pagina de Facebook – https://www.facebook.com/imigrari/. (Centrul Regional Rădăuţi)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI