Cluster regional inovativ de bioeconomie Suceava – Botoşani

 Municipiul Suceava se va asocia cu Consiliul Judeţean Suceava în vederea constituirii clusterului regional inovativ de bioeconomie Suceava – Botoşani. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi pus pe masa dezbateri a Consiliului Local, ţinta finală a noii structuri fiind, potrivit primarului Ion Lungu, crearea de noi locuri de muncă.

„Este o problemă care ne preocupă, însă Primăria nu poate să înfiinţeze locuri de muncă, ci să creeze condiţii pentru acestea. Astfel, în noua asociere vom intra noi, Consiliul Judeţean Suceava, cei de la Botoşani, Universitatea Suceava, în aşa fel încât să dezvoltăm o serie de capacităţi în acest domeniu al bioeconomiei, al producţiei agroalimentare” a precizat şeful administraţiei locale.

Ion Lungu reliefează că structura regională de tip cluster are ca obiectiv, printre altele, sprijinirea antreprenorilor mici şi mijlocii, promovarea de proiecte de investiţii cu fonduri nerambursabile şi susţinerea integrată a marketingului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur declara, recent, că au avansat demersurile în ceea ce priveşte proiectul de înfiinţare a clusterului de industrie alimentară Suceava – Botoşani, care să cuprindă, pe lângă producători, procesatori, autorităţile administraţie publice, Facultatea de Industria Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi cele două camere de comerţ şi industrie ale acestor două judeţe.

„Sper ca, în cele din urmă, vom putea ca, în această zonă a noastră, cu potenţialul agroalimentar pe care îl avem, să putem promova acest cluster pe bioeconomie, pentru a crea noi capacităţi de producţie şi locuri de muncă” a conchis Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI