Sâmbătă, la Cetatea de Scaun a Sucevei

Concurs pe teme de istorie, pentru elevi

Muzeul Bucovinei Suceava desfăşoară sâmbătă, la Cetatea de Scaun a Sucevei, un concurs organizat în cadrul proiectului educaţional „Păşeşte în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare”.

Concursul este pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare şi face parte dintr-o serie de proiecte educative pe care Muzeul Bucovinei le desfăşoară în acest an, acţiuni culturale care se adresează, de această dată, elevilor din clasele IV-VII de la şcolile din judeţul Suceava, au informat reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Pe parcursul zilei de 24 septembrie, începând cu ora 11, şase echipe de elevi se vor întrece în probe precum completarea de texte lacunare cu date istorice, rezolvarea unui puzzle cu reprezentarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeaşi tematică, orientare într-un labirint prin care domnitorul Ştefan cel Mare este condus către Cetatea de Scaun a Sucevei.

La concurs s-au înscris echipe de elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Putna, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Şcoala Gimnazială Ipoteşti, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

„Scopul proiectului educaţional este acela de îmbogăţire, prin joc, a cunoştinţelor şi noţiunilor despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, implicit atragerea publicului tânăr către patrimoniul cultural şi obiectivele Muzeului Bucovinei, prin stimularea interacţiunii între muzee şi şcoli” a mai transmis Muzeul Bucovinei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI