Poliţiştii suceveni nu mai vor şoferi băuţi pe drumurile judeţului

> Unor conducători auto se pare că nu le pasă…

În ciuda numeroaselor acţiuni derulate de lucrătorii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava pe arterele din judeţ, în vederea sancţionării celor care consumă băuturi alcoolice înainte de a se sui la volan, aproape nu există zi în care să nu fie depistate noi cazuri. Poliţiştii suceveni par că nu se descurajează uşor şi permanent împart amenzi şi dosare penale. Dar destui conducători auto nu se arată speriaţi de acest lucru. În acest context, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din teritoriu, cu sprijin din partea poliţiştilor de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv al celor din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat, preţ de patru zile, „acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză”, după cum am aflat de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava. În cadrul acţiunilor au fost testate cu aparatul etilotest aproape 500 de persoane, fiind identificaţi mai mulţi şoferi băuţi. În funcţie de valoarea alcoolemiei constatate, în şapte cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală, iar în total au fost completate şi înaintate 224 de amenzi în valoare totală de peste 108.000 lei. Conform sursei citate, în cadrul acţiunilor au fost reţinute şi 23 de permise de conducere.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că, urmare a consumului de alcool, se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine. Tinerii şoferi băutori sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI