Pompierii şi poliţiştii, la datorie în… minivacanţă

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava vor fi zilnic la datorie, în perioada minivacanţei, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranţa cetăţeanului, bunurilor şi mediului. „Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD, care vor acorda la nevoie primul ajutor medical calificat, în zonele de competenţă ale fiecărei subunităţi de pompieri militari din judeţ” ne-a declarat plt. adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava. În săptămâna ce se încheie, inspectorii de prevenire au realizat instruirea personalului clerical şi au verificat modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la locaşurile de cult unde se aşteaptă numeroşi pelerini, pentru identificarea şi remedierea potenţialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Pompierii au verificat şi respectarea îndeplinirii măsurilor pe linia protecţiei la incendiu în structurile de primire turistică. „Pe baza analizelor de risc efectuate de specialiştii în domeniu, în locaţiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate măsuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea în proximitatea obiectivelor a unor echipaje de intervenţie pentru stingerea incendiilor şi acordarea primului ajutor calificat” a mai informat Alin Găleată.

La nivelul judeţului, zilnic vor acţiona 203 poliţişti, cu 85 de autospeciale. Lor li se alătură şi zece lucrători din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava, care vor efectua controale şi patrulări pe 12 trenuri şi în gările şi staţiile de cale ferată; măsuri sporite vor fi luate şi în incinta şi zona adiacentă a aeroportului. „Acţiunile poliţiştilor vizează prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare” ne-a declarat comisar Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava. În timpul minivacanţei vor fi organizate, zilnic, 79 patrule de siguranţă publică, dintre care 11 pedestre şi 68 auto. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 56 de poliţişti rutieri vor acţiona zilnic pe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene, utilizând în medie 12 aparate radar şi 24 de autospeciale de poliţie. „O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către Mănăstirea Putna, unde se vor organiza activităţi specifice, dar şi drumurilor naţionale DN 17 şi DN 2 care fac legătura cu zonele turistice ale judeţului Suceava” a adăugat Ionuţ Epureanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI