Fălticeni

Premii pentru elevii olimpici, sportivi, profesori şi antrenori

Pentru elevii şi sportivii din Fălticeni, anul şcolar 2015 – 2016 s-a dovedit a fi mai fructuos decât anul trecut, în ceea ce priveşte numărul elevilor calificaţi la olimpiadele şcolare. Pentru al patrulea an consecutiv, în cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni, Primăria şi Consiliul Local au premiat cu bani elevii, sportivii, profesorii şi antrenorii care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiade internaţionale, olimpiade naţionale, olimpiada naţională a sportului şcolar şi campionate naţionale sportive şcolare.

„Ediţia 2016 a Programului «Zilele Municipiului Fălticeni» a inclus, pentru al patrulea an consecutiv, premierea elevilor olimpici, a sportivilor cu rezultate deosebite în competiţiile naţionale şi internaţionale şi a profesorilor, respectiv antrenorilor care i-au pregătit pentru a obţine aceste rezultate. Este o modalitate de recunoaştere a valorilor, de recompensare şi de motivare a elevilor şi, în acelaşi timp, o recunoaştere, o recompensare a efortului depus de profesori şi de antrenori care pregătesc aceşti elevi şi o motivare a interesului elevilor şi cadrelor didactice pentru atingerea unor performanţe notabile şi în anul şcolar următor, să le arătam că performanţa trebuie recunoscută ca atare, dar şi răsplătită. Lista cu elevii, sportivii şi cadrele didactice care au obţinut premii a fost întocmită având ca suport datele furnizate de unităţile de învăţământ, întocmite în baza Regulamentului de premiere a elevilor din învăţământul preuniversitar fălticenean aprobat prin HCL 63/2015. De patru ani facem acest lucru şi o vom face în continuare” ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Înainte de recitalul de excepţie a celor de la Direcţia 5, pe scenă au urcat, în aplauzele localnicilor, peste 200 de elevi, 78 de profesori, 31 de sportivi şi şase antrenori, care au primit diplome şi premii în bani variind între 200 de lei pentru o menţiune la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare şi 1.000 de lei pentru o calificare la olimpiadele internaţionale.

Diplomele şi premiile au fost înmânate de primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, senatorul Ovidiu Donţu, consilierul primarului pe probleme de învăţământ şi cultură, Alexandru Rădulescu, şi consilierii locali Bogdan Murariu şi Liviu Grigoraş.

50.000 de lei pentru premierea elevilor olimpici au fost asiguraţi din bugetul local, diferenţa provenind din sponsorizări, oameni de afaceri şi societăţi comerciale din urbea de pe Şomuz fiind interesaţi să răplătească performanţa la învăţătură, să susţină proiecte educaţionale locale, aducând în acest fel „suplimentul” necesar bugetului local în susţinerea tinerei generaţii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI