Legea lui Donţu a fost adoptată

> Ea impune supermarketurilor obligaţia de a avea la vânzare 51% produse alimentare româneşti > „Am încrederea că fermierii din Bucovina se vor impune pe piaţa naţională” a declarat senatorul PSD

Legea care îi obligă pe comercianţi să expună la raft 51% produse româneşti, iniţiată de senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu majoritate covârşitoare de 293 „pentru” şi niciun vot împotrivă. Ea urmează să fie trimisă preşedintelui spre promulgare.

Senatorul PSD Ovidiu Donţu a declarat că această lege va fi benefică pentru producătorii români şi a subliniat că producătorii din Bucovina vor avea şansa să vândă mai multe produse. „Sper că fermierii şi producătorii din Bucovina vor vinde mai multe produse şi se vor impune pe piaţa naţională cu brandurile lor” a declarat Donţu.

El a mai spus că „fermierii şi producătorii români vor putea să-şi valorifice produsele în supermarketuri, trecând peste barierele de acum, cu taxă de raft, taxă de promovare sau alte taxe. Se confruntau cu tot felul de taxe care avantajau producătorii din ţările de origine ale proprietarului supermarketului”.

Donţu a precizat că pe lângă propunerea sa, prin care erau vizate produsele de carne, legume-fructe, lactate şi panificaţie, legea a fost completată cu obligativitatea marilor magazine să aibă la vânzare 51% ouă şi miere.

El a menţionat că ar trebui ca marile magazine să aibă pe raft volumul de marfă corespunzător fiecărei categorii.

Donţu a arătat că de la această lege fac excepţie comercianţii mici, cu investiţii de sub 2 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI