Elevii şi sportivii participanţi la competiţii internaţionale în perioada 13 iunie – 8 iulie au început bacul

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat de anul acesta se desfăşoară în perioada 14-27 mai, la Braşov. Printre elevii care susţin acest examen se numără şi cinci absolvenţi de liceu din judeţul Suceava, doi dintre ei fiind elevi la două colegii din Fălticeni şi componenţi ai lotului României de canotaj pentru Cupa Mondială – tineret.

Elevii care dau bacalaureatul mai devreme participă la olimpiadele internaţionale pe discipline sau sportive, de asemenea cei care susţin examenul de admitere în universităţi din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul de bacalaureat. Din prima categorie fac parte Mihai Ianoş – Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Ciprian Tudosă – Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, care participă la Cupa Mondială la Canotaj, tineret, şi Teodor Horătău – Liceul cu Program Sportiv Suceava, care participă la Campionatul European juniori, la lupte. Lor li se adaugă Nicolae Andronic Gorcea – Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, care va participa la Olimpiada de biologie, şi Daniela Petrovici, tot de la Colegiul „Petru Rareş” Suceava, care participă la Olimpiada de lectură.

Reamintim că înscrierea candidaţilor a avut loc în zilele de 14 şi 15 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 16-17 mai, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă; pe 18 şi 19 mai, evaluarea competenţelor digitale; pe 20 şi 21 mai, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise se susţin potrivit calendarului: 23 mai, limba şi literatura română; 24 mai, proba obligatorie a profilului; 25 mai, proba la alegere a profilului şi specializării, 26 mai, limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 26 mai, ora 18.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI