100 km – Ultramaraton montan „Ultrabug”, Fundu Moldovei

 …atunci când m-am aşezat la masa de scris, mă gândeam că nu vor veni cuvintele potrivite şi că timpul îşi va fi făcut deja datoria uitării. Dar astfel de evenimente, fie ele şi doar sportive, rămân imprimate o perioadă lungă în memorie datorită în principal oamenilor care le organizează, voluntarilor implicaţi şi, nu în ultimul rând, participanţilor. Povestea merge mai departe…

Ajunsă deja la cea de-a treia ediţie, competiţia de alergare montană de tip ultramaraton – Ultrabug, Fundu Moldovei – va avea ca perioadă de desfăşurare zilele de 3, 4 şi 5 iunie 2016. Peisajul de vis, organizarea excelentă, oamenii locului – primitori şi inimoşi – sunt doar câteva din ingredientele ce fac din acest eveniment sportiv reţeta perfectă a unei reuşite incontestabile. Prima ediţie a adus la linia de start doar câţiva sportivi şi i-a unit ca pe o mică familie, fiecare din ei revenind de atunci cu drag, fie ca alergător, fie ca voluntar. De atunci, această familie s-a mărit în mod constant, ajungând în 2016 la mai mult de 80 de competitori pe lista de înscrişi, atât din ţară, cât şi din străinătate (Marea Britanie, Peru, Slovacia, Africa de Sud, Suedia, Germania). Pe lângă concursul de alergare şi-a făcut loc la a doua ediţie şi o competiţie de Mountain Bike, iar începând din 2016, competiţia respectivă s-a transformat în probă de duathlon (MTB & alergare ). Cele două întreceri sunt separate în timp (ultramaratonul la început de iunie şi duathlonul la final de august) pentru o cât mai bună desfăşurare a ambelor probe sportive.

Am avut plăcerea şi bucuria participării, atât ca voluntar, cât şi ca alergător, la proba de ultramaraton. De fiecare dată m-am simţit „acasă”, acolo, în Fundu Moldovei. Medaliile de participant, din lemn, unice în felul lor, sunt prelucrate manual de către un meşter local, iar ceremonia de premiere îl are ca membru activ şi pe primarul localităţii, dl Tudor Zdrob. Este o dovadă incontestabilă a sprijinului susţinut al autorităţilor locale.

Partea frumoasă este şi că iniţiatoarea ultramaratonului este o alergătoare din Marea Britanie – Anne-Marie Lategan, Fitness Editor la revista “Women’s Running”, care a rămas impresionată de frumuseţea locurilor şi şi-a dorit foarte mult s-o împărtăşească într-un mod unic. Şi se pare că a reuşit acest lucru, dovadă fiind numărul tot mai mare al participanţilor, precum şi interesul internaţional. În aceeaşi măsură, Ultrabug este o cursă de calificare pentru prestigioasa competiţie Ultra-Trail du Mont-Blanc® (UTMB®, CCC®, TDS®, OC) cu punctaj ITRA (international trail running association).

Nu în ultimul rând, trebuie precizat faptul că organizatorii acordă o atenţie aparte asociaţiilor caritabile, prin asigurarea de condiţii speciale de înscriere pentru alergătorii care le susţin şi le promovează (Little People Romania, Organizaţia Salvaţi Copiii – Filiala Suceava ). În mod direct, se implică în sprijinul Asociaţiei „Freamăt de Speranţă” Câmpulung Moldovenesc – organizaţie non-guvernamentală, fondată în anul 2015 în scopul susţinerii copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi.

Aşadar, sunteţi aşteptaţi cu mult drag, atât ca participanţi, cât şi ca susţinători şi, de ce nu, voluntari în Fundu Moldovei, în perioada 3-5 iunie 2016 la frumoasa competiţie de ultramaraton montan (100 km etapizaţi: 42 km/ 50 km/ 8 km) şi ulterior, pe final de august, la duathlon (MTB & alergare). Detalii mai multe puteţi găsi şi pe site-ul competiţiei: http://www.ultrabug.co.uk/ (TANDIN NICOLAE CERNICA)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI